De temperatuur op 3 november 1914 lag tussen 7,7 °C en 15,6 °C en was gemiddeld 11,1 °C. Er was 2,4 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
14 april » Mexicaanse Revolutie - voor het eerst in de geschiedenis wordt er een luchtbombardement uitgevoerd. Gustavo Salinas werpt enkele bommen op de Cañonero Guerero van generaal Huerta.
25 mei » Paus Pius X creëert dertien nieuwe kardinalen, onder wie zijn opvolger, de Italiaanse aartsbisschop van Bologna Giacomo della Chiesa.
1 augustus » Duitsland, als verdragsgenoot van Oostenrijk-Hongarije, verklaart Rusland de oorlog en valt Luxemburg binnen.
23 augustus » Slag bij Bergen, een eerste contact tussen de Duitsers en de Britten als onderdeel van Slag der Grenzen.
6 september » Eerste Wereldoorlog: Begin van de eerste slag bij de Marne.
1 november » Bisschopswijding van Petrus Hopmans, Nederlands bisschop van Breda.
Trouwdag 13 februari 1940
De temperatuur op 13 februari 1940 lag tussen -16.7 °C en -6.9 °C en was gemiddeld -11.7 °C. Er was 2,0 mm neerslag gedurende 4,1 uur. Er was 3,4 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
9 april » Tweede Wereldoorlog: Duitsland valt Denemarken en Noorwegen binnen.
12 mei » De Nederlandse mijnenlichter Bulgia gaat verloren bij een aanval door een Duits vliegtuig. Hierbij komen dertien opvarenden om het leven.
13 mei » Winston Churchill houdt zijn "Bloed, zwoegen, tranen en zweet" speech in het Engelse Lagerhuis.
9 juni » Noorwegen capituleert voor de Duitsers.
22 juni » Frankrijk wordt gedwongen een wapenstilstand met nazi-Duitsland te tekenen.
6 oktober » De Duitse Jodenvervolging in Nederland begint met de ariërverklaringen van ambtenaren.
Dag van overlijden 18 juli 1991
De temperatuur op 18 juli 1991 lag tussen 11,0 °C en 17,2 °C en was gemiddeld 14,9 °C. Er was 4,4 mm neerslag gedurende 7,0 uur. Er was 0.1 uur zonneschijn (1%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 februari » Benoeming van André Léonard tot bisschop van Namen in België.
17 maart » President Michail Gorbatsjov van de Sovjet-Unie schrijft een referendum uit waarin de burgers van de vijftien deelrepublieken zich kunnen uitspreken of ze het behoud van de Sovjet-Unie wenselijk achten of niet.
12 april » Charles Rubia, een van de meest prominente politieke gevangenen van Kenia, wordt onverwachts vrijgelaten.
22 juli » Jeffrey Dahmer wordt gearresteerd, nadat er overblijfselen van elf mannen en jongens worden gevonden in en rondom zijn appartement in de staat Milwaukee. Hij werd veroordeeld als seriemoordenaar, tot een levenslange gevangenisstraf maar werd in de gevangenis zelf vermoord door een medegevangene.
25 augustus » De Amerikaanse atleet Carl Lewis verbetert het twee maanden oude record op de 100 meter sprint met 0,04 seconde en brengt het op 9,86 seconden.
25 oktober » Het Joegoslavisch Nationaal Leger verlaat Slovenië, dat aldus feitelijk onafhankelijk wordt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Abele Jan Zandstra, "Stamboom verwanten aanverwanten Zandstra/Agema", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-zandstra-agema/I71372.php : benaderd 10 december 2024), "Jan Sjoerds Oosterhoff (1914-1991)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.