De temperatuur op 10 december 1918 lag tussen 2,5 °C en 8,3 °C en was gemiddeld 5,9 °C. Er was 5,0 mm neerslag. Er was 0,8 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 maart » Verheffing van de Apostolische prefectuur Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië tot Apostolisch vicariaat Nederlands-Borneo.
3 juli » Suze Groeneweg treedt als eerste vrouwelijke lid toe tot de Tweede Kamer.
17 oktober » Officiële stichting van Joegoslavië.
28 oktober » Tsjecho-Slowakije wordt onafhankelijk van Oostenrijk-Hongarije.
2 november » In Duitsland breekt een algehele opstand uit die bekend wordt als de Novemberrevolutie, met als hoogtepunt het afzetten van de Duitse keizer Wilhelm II en de vorming van een democratische republiek.
4 december » De Amerikaanse president Woodrow Wilson vaart naar Versailles voor de vredesbesprekingen van de Eerste Wereldoorlog. Hij is hiermee de eerste Amerikaanse president die naar het buitenland reist terwijl hij in functie is.
Trouwdag 29 april 1942
De temperatuur op 29 april 1942 lag tussen 3,4 °C en 12,9 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was 13,4 uur zonneschijn (91%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
11 januari » Japan verklaart Nederland de oorlog en valt Nederlands-Indië binnen.
7 maart » De Nederlandse mijnenveger Eland Dubois wordt door de eigen bemanning tot zinken gebracht nadat het schip was gespot door een Japans verkenningsvliegtuig.
20 maart » Oprichting van de Chileense voetbalclub Deportes Temuco.
3 mei » Alle joden in Nederland moesten een kenteken van geel katoen op hun kleding dragen: de zespuntige 'jodenster'.
9 augustus » Zeeslag bij het eiland Savo: De Amerikaanse marine lijdt zware verliezen tegen Japan.
28 november » Door een brand in de nachtclub Cocoanut Grove in Boston komen 491 mensen om.
Dag van overlijden 28 december 2012
De temperatuur op 28 december 2012 lag tussen 2,0 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 6,5 °C. Er was 3,0 mm neerslag gedurende 5,1 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
29 mei » De vroegere Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela (93) vertoont zich voor het eerst in acht maanden op televisie.
26 juni » Zuid-Afrika besluit dat de bekendste leider van de Bosjesmannen, Dawid Kruiper, een staatsbegrafenis krijgt in de Kalahariwoestijn.
2 augustus » Het Roemeense grondwettelijke hof besluit de beslissing over de geldigheid van een referendum over het ontslag van president Traian Basescu uit te stellen tot 12 september.
16 oktober » De politie in Zuid-Afrika maakt met harde hand een einde aan een wilde staking bij een ijzerertsmijn. Tijdens een actie in de vroege ochtend worden zeker veertig mijnwerkers opgepakt.
22 oktober » De regering van Rwanda dient bij de secretaris-generaal van de Verenigde Naties een klacht in over een VN-rapport waarin het Midden-Afrikaanse land ervan wordt beschuldigd rebellen in het oosten van de DR Congo te steunen.
21 november » Mount Tongariro, een van de grootste actieve vulkanen in Nieuw-Zeeland, barst rond 14.30 uur (lokale tijd) uit. De uitbarsting op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland is volgens de autoriteiten volkomen onverwacht.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Bert Westmaas, "Stamboom Westmaas-Hilferink-Kramer-Geertman-de Wit-Negen-van Leeuwen-Appel", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-westmaas/I2574.php : benaderd 14 december 2024), "Maria Hendrika Bosman (1918-2012)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.