genealogieonline

Stamboom van de familie Vink en Schutte

Foto van Truus Vink

De publicatie Stamboom van de familie Vink en Schutte is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 11.369 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 2.724 personen niet gepubliceerd. De auteur gebruikt voor het beheer van de gegevensverzameling GensDataPro. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Welkom bij stamboom van de familie Vink en Schutte

De familie Vink komt voornamelijk uit Gelderland t.w. Arnhem, Bergharen, Horssen, Winssen  
De familie Schutte (Schutten) (Schut)  uit Limburg, Gelderland en Overijssel de meest voorkomende plaatsnamen zijn Venlo, Deventer, Bronkhorst, Baak en omgeving.

Genealogie is een besmettelijke ziekte en zeer verslavend!! In 2003 ben ik, Truus Vink-Schutte, begonnen uit nieuwsgierigheid. Ik ging eens kijken in het gemeentearchief van Venlo om te zien of ik iets van onze voorvaderen kon vinden.
Dat lukte redelijk goed, na een dagje snuffelen en wat hulp en uitleg gekregen te hebben van de archiefmedewerker ging ik naar huis met een boel gegevens en het adres van iemand die een boek had uitgebracht over de familie Schreurs. In dat boek kwamen de voorvaderen van mijn moederskant voor. Samen met mijn broer Jeu Schutte heb ik het boek "De nazaten van Stephanus Schreurs uit Horn"  opgehaald bij L.P.H. Verkooijen in Steyl/Tegelen. Aanvankelijk was ik er erg blij mee, maar uiteindelijk geeft het meer voldoening om het zelf  uit te zoeken. Je leeft je beter in en het is alsof je de personen beter leert kennen. Je wordt er ook erg blij van als je iets bijzonders gevonden hebt.

In de loop van de tijd kom je mensen tegen die zich ook bezig houden met de geschiedenis van hun familie en die aansluiting vinden in jouw stamboom. Zo heb ik Jack Damen leren kennen op een moment waarop ik eigenlijk geen zin meer had in het uitzoeken van al die dode mensen. Dit had te maken met het overlijden van mijn vader Martinus (Tinus) Schutte op 7 augustus 2004, toen ik zijn overlijdensdatum invoerde wilde ik er mee stoppen. Op 2 oktober 2004 kreeg ik een e-mailbericht van Jacobus (Jacq) Damen, zoon van Wilhelmus Joh.Th. Damen en Anna Aloysia Schut, hij had mijn stamboom-website op internet gevonden. Zijn overgrootvader Gerhardus (Gradus) was een broer van mijn overgrootvader Johannes Schutte, de naam Schutte en/of Schut is ontstaan door de foute aangifte van onze voorvader Theodorus (Derk) Schut(te)n. Kortom door Jack ging in weer verder met mijn verslaving. Ook ben ik in contact gekomen met de familie Schut uit Baak, Gerard Schut, Aloys Schut, Anton Schut en Jan Schut. Jan Schut woonde in Lottum en is helaas onlangs overleden. Van hun heb ik veel oude foto's en bidprentjes gekregen. 
Via internet ben ik in contact gekomen met Gerard en Gerrie Vos uit Noord-Brabant. Wij hebben dezelfde betovergrootouders Petrus Wilhelmus Vos en Sophia Jacoba Philippina Fouraux. Deze kregen 4 zonen waaronder onze overgrootvaders, van Gerrie en Gerard Christiaan Gerardus Vos en van mij Jacobus Johannes Vos. Laat ik Ton Vinck uit Blerick niet vergeten met hem heb ik de Vink-connectie gedeeld. Tevens met Cisca van de Pol uit Horssen en haar dochter Greet Jansen. 
Met Jack heb ik diverse archieven bezocht samen met mijn genealogievriendin Anneke Ruterink. Ook met Gerrie Vos ben ik op pad geweest naar het archief in Deventer om de Vos-kant verder uit te pluizen.

Ik heb meerdere websites gehad in de loop van de tijd en telkens weer gaat er iets mis, vaak door mensen die denken misbruik te moeten maken van de gegevens door de sites te hacken. Ze realiseren zich niet hoe frustrerend het is om telkens weer de boel aan de praat te krijgen en netjes online te zetten.
Ik zet het niet voor mijzelf online, maar hoop op deze manier mensen te bereiken die met hetzelfde bezig zijn en informatie kunnen vinden en geven. Op deze manier heb ik al familie kunnen vinden in Canada, Amerika (Louisiana), New Zeeland en veel mensen in Nederland natuurlijk.

Veel plezier bij het zoeken naar uw familie op deze site.
Meest voorkomende namen: Schutte, Vink, Vos, Schreurs, Wolters, Steffanie, Maat, Engelberts, Damen, Fouraux, van Hulst, Bronkhorst, Looijs.
Neem gerust contact op als u meer informatie wil of heeft.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicatie van Truus VinkTerug naar de voorpagina

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!