De temperatuur op 14 juni 1919 lag tussen 6,1 °C en 18,7 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
23 maart » Benito Mussolini richt de fascistische partij op.
4 mei » Leden van de 4 mei-beweging demonstreren op het Tiananmen-plein tegen het verdrag van Versailles en het onvermogen van de Chinese regering.
30 mei » Viering van het 300-jarig bestaan van de stad Batavia. Koningin Wilhelmina legt een krans bij het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen in Hoorn
28 oktober » Drooglegging begint. Het Amerikaans Congress keurt de Volstead Act goed, alhoewel president Woodrow Wilson een veto had uitgesproken.
31 oktober » Duitsland trekt haar Schutztroepen terug uit de koloniën.
28 november » Oprichting van de Duitse hockey- en tennisclub Der Club an der Alster.
Trouwdag 12 september 1945
De temperatuur op 12 september 1945 lag tussen 12,4 °C en 23,3 °C en was gemiddeld 17,1 °C. Er was 3,9 uur zonneschijn (30%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
22 maart » In Caïro wordt de Arabische Liga opgericht.
29 april » Concentratiekamp Dachau wordt bevrijd door de troepen van de VS.
29 april » Oprichting van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV).
9 juli » De Nederlandse minister van financiën, Piet Lieftinck, stelt de geldzuivering in: vóór 14 juli moeten alle bankbiljetten van 100 gulden worden ingeleverd.
13 november » Generaal Charles de Gaulle wordt gekozen tot president van het voorlopige bewind van Frankrijk.
29 november » Hannie Schaft wordt herbegraven in Haarlem.
Dag van overlijden 14 juli 2011
De temperatuur op 14 juli 2011 lag tussen 12,5 °C en 16,3 °C en was gemiddeld 13,7 °C. Er was 47,5 mm neerslag gedurende 20,5 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
18 februari » Na 249 dagen verbreekt België het wereldrecord regeringsonderhandelen van Irak. Tienduizenden mensen doorheen het land vieren op cynische wijze het wereldrecord. Achteraf bleek dat er in Cambodja in 2003-2004 een langere formatieperiode was.
22 februari » Nieuw-Zeeland wordt getroffen door een zware aardbeving. Vooral de stad Christchurch is zwaar beschadigd.
3 mei » De Verenigde Staten mogen onderdelen van een toekomstig verdedigingssysteem tegen raketten in het zuiden van Roemenië stationeren, aldus de Roemeense president Traian Basescu.
6 augustus » De Nederlandse tennisser Robin Haase wint het ATP-toernooi in Kitzbühel; het is zijn eerste ATP-titel.
20 oktober » In Libië wordt Sirte ingenomen, Moammar al-Qadhafi komt tijdens deze inname om het leven. De Nationale Overgangsraad heeft nu de macht over geheel Libië.
13 december » De Franse sportkrant L'Equipe roept handballer Nikola Karabatic uit tot sportman van het jaar in Frankrijk. Bij de verkiezing krijgt hij de voorkeur boven judoka Teddy Riner en de rallyrijder Sebastien Loeb.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Peter Verbist, "Stamboom Verbist - van Leeuwen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-verbist-van-leeuwen/I813.php : benaderd 14 mei 2025), "Jozef Gerard Petrus Lodewijk "Jef" Verbist (1919-2011)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.