Stamboom Van Zutphen, Batink, Sipma en Boksma » Wijnsen Clases Rooswinkel (± 1568-1630)

Persoonlijke gegevens Wijnsen Clases Rooswinkel 


Voorouders (en nakomelingen) van Wijnsen Clases Rooswinkel

Wijnsen Clases Rooswinkel
± 1568-1630

(1) 

Eelkje Gerbens
± 1570-1616

(2) 

Sjouck Botesdr.
± 1600-1661


Gezin van Wijnsen Clases Rooswinkel

(1) Hij is getrouwd met Eelkje Gerbens.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):

 1. Gerben Wijnses Rooswinkel  ????-< 1666 


(2) Hij is getrouwd met Sjouck Botesdr..

Zij zijn getrouwd


Notities over Wijnsen Clases Rooswinkel

Wientsen Klases

Janum (officieel, Fries: Jannum ) is een dorp in de gemeente Ferwerderadeel, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt ten zuidoosten van Reitsum. Op 1 januari 2014 telde Janum 63 inwoners.

Geschiedenis[bewerken]
Janum is waarschijnlijk al sinds de 13e eeuw bewoond. Veel dorpen in het gebied vielen onder de Norbertijner kloosters Lidlum of Mariëngaarde, maar Janum viel onder het Cisterciënzer klooster Klaarkamp dat veel macht had in de regio en dat de pastoor van Janum benoemde. (Het was overigens geen uithof van Klaarkamp.) Ook andere machtigen uit Dantumadeel hadden bij Janum stukken grond, die ze verpachtten. Zo werd Janum een deel van Dantumadeel, hoewel het ten noorden van de Dokkumer Ee ligt. Na de Reformatie vormde Janum met Birdaard een kerkelijke gemeente. Janum was een belangrijke schakel in de verbinding tussen Leeuwarden, Ferwerd en Dokkum. Van der Aa noemt een aantal van 100 inwoners. Bij de volkstelling van 1744 waren het er 44.

Janum maakte lange tijd deel uit van Dantumadeel, maar werd bij de gemeentelijke herindeling van 1984 bij Ferwerderadeel gevoegd. Het wordt sindsdien soms tot de Vlieterpen gerekend.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Wijnsen Clases Rooswinkel?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. verzameling Hessel de Walle, archiefnummer 0001, Inscripties en grafschriften - Hessel de Walle, aktenummer 3145 Periode: 1341-1901

Over de familienaam Rooswinkel


Historische gebeurtenissen


 • Stadhouder Prins Frederik Hendrik (Huis van Oranje) was van 1625 tot 1647 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1630: Bron: Wikipedia
  • 22 februari » De Wampanoag-indiaan Quadequine laat de Britse kolonisten tijdens hun eerste Thanksgivingdiner kennismaken met popcorn.
  • 17 mei » De Italiaanse astronoom Niccolò Zucchi ontdekt de wolkengordels op de planeet Jupiter.
  • 10 juni » Paus Urbanus VIII verleent de kardinalen bij decreet de titel Eminentie.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia
Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Roelien van Zutphen, "Stamboom Van Zutphen, Batink, Sipma en Boksma", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-zutphen-batink-sipma-en-boksma/I859.php : benaderd 5 december 2023), "Wijnsen Clases Rooswinkel (± 1568-1630)".