genealogieonline

Stamboom Van Poppel/Renne » Gerrit Arentse van Schie (1747-1817)

Persoonlijke gegevens Gerrit Arentse van Schie 

Bron 1

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Gezin van Gerrit Arentse van Schie

Hij is getrouwd met Beeltje Ammerlaan.

op 8 april 1773 te Maasland,Zuid Holland,Netherlands, hij was toen 25 jaar oud.


Kind(eren):

 1. Cornelis Gerrits "Kees" van Schie  1778-1821 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Gerrit Arentse van Schie?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. FamilySearch Stamboom, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
  Gerrit Arentse Van Schie<br>Namen geboorte: Gerardus van SchieGerrit Van Schie<br>Geslacht: Man<br>Geboorte: 13 okt 1747 - Schipluiden, Zuid Holland, Netherlands<br>Doop: 13 okt 1747 - Schipluiden, Zuid-Holland, Netherlands<br>Huwelijk: Echtgeno(o)t(e): Beeltje Ammerlaan - 8 apr 1773 - Maasland,Zuid Holland,Netherlands<br>Overlijden: 11 jan 1817 - Maasland, Zuid-Holland, Netherlands<br>Ouders: Arent van Schie, Maria Joris Schie (geboren Zuydgeest)<br>Echtgenote: Beeltje Van Schie (geboren Ammerlaan)<br>Kinderen: Catharina van Leeuwen (geboren van Schie), Cornelis Gerritsz van Schie, Arend Gerrits van Schie, Maria Gerritsdr van den Ende (geboren van Schie), Margaretha Romeijn (geboren Van Schie)<br>Broers/zusters: Marijtje Koppert (geboren Van Schie), Ariaentje Ammerlaan (geboren Van Schie), Joris Van Schie, Johannes Van Schie, Johanna Van Schie, Claas Van Schie, Ariaentje Van Schie, Mensie (Clementia)Arendse Arkesteijn (geboren Van Schie)<br>Deze persoon schijnt dubbele verwanten te hebben. Bekijk het op FamilySearch om alle informatie te bekijken.
  De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).

Over de familienaam Van Schie


Historische context • De temperatuur op 11 januari 1817 lag rond de -0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: betrokken mist. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1817: Bron: Wikipedia
  • 4 maart » James Monroe wordt beëdigd als 5e president van de Verenigde Staten.
  • 24 april » Huwelijk van kroonprins Jozef van Saksen-Altenburg en prinses Amelie van Württemberg in Kirchheim unter Teck.
  • 31 mei » De opera La gazza ladra van Gioacchino Rossini gaat in première in het Teatro alla Scala in Milaan.
  • 9 oktober » In België wordt de Universiteit Gent plechtig geopend.
  • 18 oktober » Ontdekking van het graf van Seti I door Giovanni Battista Belzoni.
  • 22 november » Oprichting van de Rooms-katholieke Apostolische Prefectuur Nederlands Guyana of Suriname.


Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia