genealogieonline

Stamboom Van Poppel/Renne » Lucia Heeren (1766-1835)

Persoonlijke gegevens Lucia Heeren 

Bron 1

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Gezin van Lucia Heeren

Zij is getrouwd met Cornelis van Migom tussen 16 april 1790 en 16 mei 1790 te Halsteren, Noord-Brabant, Nederland.

Kind(eren):

 1. Joannes van Migom  1792-> 1874 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Lucia Heeren?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. FamilySearch Stamboom, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
  Lucia van Migom (geboren Heeren)<br>Geboortenaam: Lucia Heeren<br>Ook bekend als: Lusia Heeren<br>Geslacht: Vrouw<br>Geboorte: Bergen op Zoom&lt;br>Huwelijk: Tussen 16 apr 1790 en 16 mei 1790 - Halsteren, Noord-Brabant, Nederland<br>Woonplaats: Halsteren<br>Overlijden: 25 mrt 1835 - Halsteren, Brabant (North), Netherlands<br>Ouders: Mattheus Heeren, Christina Heeren (geboren Smits)<br>Echtgenoot: Cornelis van Migom<br>Kinderen: Helena Nuijts (geboren van Migom), Christina Jonkers (geboren van Migom), Anna van Sitteren (geboren van Migom), Adriana Zomers (geboren van Migom), Johannes van Migom<br>Broer: Aegidius Heeren
  De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).

Over de familienaam Heeren

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Heeren.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Heeren.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Heeren (onder)zoekt.

Historische context • De temperatuur op 25 maart 1835 lag rond de 5,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1835: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
  • 30 januari » Poging tot moord op President van de Verenigde Staten Andrew Jackson. Dit is de eerste moordaanslag op een president van de VS.
  • 5 mei » De eerste spoorweg op het Europees continent wordt in gebruik genomen tussen Brussel en Mechelen. De lijn was 20km lang.
  • 12 september » De dirigent Wilhelm Friedrich Wieprecht en de muziekinstrumentenbouwer Johann Gottfried Moritz vragen het patent aan voor hun "Bass Tuba" in F1.


Bron: Wikipedia