genealogieonline

Stamboom Van Poppel/Renne » Maria van Hamont (1750-1815)

Persoonlijke gegevens Maria van Hamont 

Bronnen 1, 2

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Maria van Hamont

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Maria van Hamont?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. van Poppel Web Site, Tonny (Antonia L.M.) van Poppel, via https://www.myheritage.nl/person-2500241...
  Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
  Stambomen op MyHeritage Familiesite: van Poppel Web Site Familiestamboom: 414245721-5
 2. FamilySearch Stamboom, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
  Maria Simons (geboren Van Hamond)<br>Geboortenaam: Maria Van Hamond<br>Ook bekend als: Maria van Hamont<br>Geslacht: Vrouw<br>Geboorte: 6 okt 1750 - Maasland, Zuid Holland, Netherlands<br>Doop: Maasland, Zuid Holland, Netherlands<br>Huwelijk: 29 aug 1773 - Maassluis, Zuid Holland, Netherlands<br>Overlijden: Maassluis, Zuid Holland, Netherlands<br>Ouders: Cornelis Van Hamond, Alida Van Hamond (geboren Van Der Meer)<br>Echtgenoot: Joannes Simons<br>Kinderen: Johannes Simons, Alida Simons, Cornelis Simons, Jacoba Simons, Pieter Simons, Gerardus Simons, Jacobus Simons, Catharina Visker (geboren Simons), Wilhelmina Simons<br>Broers/zusters: Jacobus Van Hamond, Wilhelmina Van Hamond, Thomas Van Hamont, Jacobus Van Hamont, Johanna Van Hamont, Elisabeth Bartholomea Van Hamond, Nicolaas Van Hamont<br>Deze persoon schijnt dubbele verwanten te hebben. Bekijk het op FamilySearch om alle informatie te bekijken.
  De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).

Tijdbalk Maria van Hamont

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Van Hamont


Historische context • De temperatuur op 11 april 1815 lag rond de 10,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1815: Bron: Wikipedia
  • 4 februari » Oprichting van het Groninger Studenten Corps Vindicat atque Polit, de oudste studentenvereniging van Nederland.
  • 1 maart » Napoleon keert terug naar Frankrijk na zijn ballingschap op Elba.
  • 18 juni » Slag bij Waterloo
  • 22 juni » Napoleon wordt voor de tweede keer tot aftreden gedwongen.
  • 24 augustus » De eerste Nederlandse grondwet komt tot stand.
  • 7 december » Michel Ney, maarschalk van Frankrijk wordt geëxecuteerd door een vuurpeloton, nadat hij door het bewind van Lodewijk XVIII van Frankrijk schuldig is bevonden aan verraad, wegens zijn steun aan Napoleon Bonaparte gedurende de Honderd Dagen.


Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia