De temperatuur op 20 oktober 1908 lag tussen -3,4 °C en 7,5 °C en was gemiddeld 1,9 °C. Er was 9,0 uur zonneschijn (86%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-zuid-oosten. Bron: KNMI
27 januari » Ontdekking van de Jupitermaan Pasiphae door Philibert Jacques Melotte.
18 juni » In Nature wordt door A. A. Campbell Swinton een volledig elektronisch televisiesysteem beschreven.
19 juli » Oprichting in Manchester van de wereldzwembond Fédération Internationale de Natation Amateur (FINA).
19 juli » Oprichting van Rotterdamse voetbalclub Feijenoord.
1 oktober » De eerste T-Ford loopt van de band.
7 november » Ernest Rutherford slaagt er voor het eerst in een atoom te isoleren.
Trouwdag 3 december 1932
De temperatuur op 3 december 1932 lag tussen 2,9 °C en 7,8 °C en was gemiddeld 6,1 °C. Er was 9,0 mm neerslag gedurende 5,6 uur. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
13 maart » Nederland speelt zijn eerste officiële rugbyinterland. In Amsterdam wordt met 6-6 gelijkgespeeld tegen België.
12 mei » Tien weken na zijn kidnapping wordt het zoontje van Charles Lindbergh dood teruggevonden.
29 mei » Oprichting van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters.
28 juni » In België wordt de eerste taalwet in stemming gebracht.
11 juli » Muhammad Ali Bey al-Abid wordt president van Syrië.
25 december » Als eerste in de geschiedenis speelt de BBC een magnetische geluidsopname af in een radio-uitzending.
Dag van overlijden 12 mei 1990
De temperatuur op 12 mei 1990 lag tussen 9,3 °C en 12,7 °C en was gemiddeld 10,4 °C. Er was 9,8 mm neerslag gedurende 7,1 uur. Er was 0.5 uur zonneschijn (3%). Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
15 maart » Michail Gorbatsjov wordt de nieuwe president van de Sovjet-Unie. Het Congres van Volksafgevaardigden geeft hem uitgebreide volmachten.
13 mei » In navolging van de mannenploeg behalen de Nederlandse hockeysters de wereldtitel. In Sydney verslaat het elftal van bondscoach Roelant Oltmans gastland Australië met 3-1.
27 mei » Aung San Suu Kyi wint ondanks haar huisarrest de verkiezingen in Myanmar.
29 juni » De Litouwse onafhankelijkheidsverklaring (daterend van 11 maart) wordt door het Litouwse parlement voor 100 dagen opgeschort.
1 augustus » Na een korte gijzelingsactie van vijf dagen geven extremistische moslimrebellen in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago, zich over. Veertig mensen, waaronder verscheidene ministers, komen vrij.
20 november » Bij een stemming voor het leiderschap van de Britse Conservative Party komt Margaret Thatcher vier stemmen te kort tegen haar concurrent Michael Heseltine. Er moet een tweede stemronde worden georganiseerd.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Marjo van Leeuwen, "Stamboom Van Leeuwen-Van der Speck en vele anderen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-leeuwen-van-der-speck/R12263.php : benaderd 14 mei 2025), "Gerrit Damming (1908-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.