De temperatuur op 3 augustus 1880 lag rond de 16,6 °C. Er was 6 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 78%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
1 januari » De aanleg van het Panamakanaal vangt aan.
27 januari » Thomas Edison ontvangt octrooi (#223898) op de gloeilamp.
27 april » Clarke en Foster krijgen een patent op het eerste elektrische hoortoestel.
24 juni » Eerste uitvoering van O Canada, het lied dat later het volkslied van Canada zou worden.
20 oktober » De Vrije Universiteit Amsterdam wordt opgericht.
11 november » Ned Kelly, een Australische outlaw, wordt opgehangen in Melbourne.
De temperatuur op 14 oktober 1904 lag tussen 0,2 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 5,8 °C. Er was 9,1 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
4 februari » De stoomtrawler Judith uit Vlaardingen vergaat, 9 doden.
3 maart » Keizer Wilhelm II van Duitsland wordt de eerste persoon die een politieke opname maakt met behulp van Thomas Edisons cilinder.
14 maart » Isabella Richaards, Surinaams politica († 1985)
12 april » De Franse gebroeders Dufaux beproeven met succes het prototype van de helikopter.
15 juni » Het stoomschip de General Slocum vat vlam in de haven van New York. Meer dan 1000 personen, voornamelijk vrouwen en kinderen uit de wijk Little Germany, laten het leven.
16 juni » Op deze dag speelt het boek Ulysses van James Joyce zich af.
De temperatuur op 15 januari 1964 lag tussen -5.5 °C en 0.3 °C en was gemiddeld -2.5 °C. Er was 5,2 uur zonneschijn (63%). Het was vrijwel onbewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
13 januari » Benoeming van Karol Wojtyła tot aartsbisschop van Krakau in Polen.
9 februari » Zeventig miljoen kijkers zien in de Ed Sullivan Show het eerste optreden van The Beatles op de Amerikaanse televisie.
29 februari » Zwemster Dawn Fraser uit Australië scherpt in Sydney haar eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 58,9.
6 juli » In Londen gaat de eerste Beatles-film A Hard Day's Night in première.
17 september » De Belgische organisatie Oxfam wordt opgericht.
22 oktober » Aan Jean-Paul Sartre wordt de Nobelprijs voor literatuur toegekend, maar hij weigert deze in ontvangst te nemen.
De temperatuur op 19 januari 1964 lag tussen -7.4 °C en 0.5 °C en was gemiddeld -2 °C. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. Bron: KNMI
27 maart » Een aardbeving in Alaska van 9,2 op de Schaal van Richter kost 131 mensen het leven.
19 mei » Oprichting van het Secretariaat voor de niet-Christenen van de Romeinse Curie door paus Paulus VI en benoeming van kardinaal Paolo Marella tot president.
25 mei » David Sutch vaart naar legerfort Shivering Sands om Radio Sutch te beginnen.
4 juni » Benoeming van de Nederlander Johannes Willebrands, secretaris van het Secretariaat voor de Eenheid onder de Christenen, tot titulair bisschop van Mauriana.
2 augustus » Rassenrel in Jersey City, New Jersey.
15 september » In Amerika begint de soap-televisieserie Peyton Place.
1919 » Karl Liebknecht (47), Duits politicus en marxistisch revolutionair
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.