Stamboom Schuurman, Van der Zwam, Van der Leede en Van der Velden » Daniel Meinderts de Fijn

Persoonlijke gegevens Daniel Meinderts de Fijn 


Gezin van Daniel Meinderts de Fijn

Hij is getrouwd met Grietje Cors.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):

  1. Trijntje Daniels de Fijn   


Notities over Daniel Meinderts de Fijn

Jan Willemsz van der Weel verkoopt aan Vechter Cornelisz, dekker te Nieuwveen, drie rietakkers genaamd “Costverlooren”, groot 62 1/2 roeden, met schuur, strekkend van het land van Jan Jacobsz van Ruijten de Oude tot het erf van Daniel Meijndertsz, molenaar, belend ten oosten voornoemde van Ruijten en ten westen de dijk. Koopsom 400 gulden.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 2, p. 69v, d.d. 22-06-1644
---
Daniel Meijnaertsz, wonend te Nieuwveen, is schuldig aan Elbert Cornelisz Croock, bakker te Nieuwveen, een bedrag van 300 gulden. Gesteld onderpand: twee huizen en erven met een korenmolen te Nieuwveen, belend ten westen Jan Adriaensz Heeren, ten oosten Jan Jacobsz van Ruijten, ten zuiden de landscheiding en ten noorden Vechter Cornelisz op Hoogervorst met Gerrit Jacobsz van Ruijten.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 2, p. 143v, d.d. 21-07-1647
---
Marrichge Jansdr, weduwe van Vechter Cornelisz op Hoogervorst met Jan Claesz van Schellingerhout, secretaris als voogd, verkoopt aan Jan Adriaensz Heeren, scheepmaker te Nieuwveen, 3 rietakkers, genaamd Costverlooren, met schuur, groot 62 1/2 roeden, strekkend van het land van de erfgenamen van Jan Jacobsz van Ruijten tot het erf van Daniell Meijnaertsz, molenaar, ter halver sloot, belend ten oosten de voornoemde erfgenamen en ten westen de dijk. Koopsom 550 gulden.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 2, p. 155v, d.d. 28-09-1648
---
Daniell Meijnaertsz, molenaar, verkoopt aan Heijndrick Huijbertsz van Muers en aan zijn zwager Claes Gerritsz van Rijswijck, wonend te Nieuwveen, een korenmolen met toebehoren en twee huizen met erven, groot 3 hond, belend het geheel ten oosten de erfgenamen van Jan Jacobsz van Ruijten, ten westen Jan Adriaensz Heeren, ten zuiden de landscheiding en ten noorden voornoemde Heeren, de verkoper en Gerrit Jacobsz van Ruijten. De koper neemt op zich jaarlijks te zullen betalen 30 stuivers windgeld.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 2, p. 195v, d.d. 04-11-1649
---
Jan Gerritsz Croock, wonend te Nieuwveen, verkoopt aan Daniell Meijnaertsz, oud-molenaar te Nieuwveen, een huis en erf bij de kerk, groot 1/2 hond, belend ten oosten de Nieuwveense dijk, ten zuiden Jacob Ariensz Heeren, ten westen de Bruggevaart en ten noorden Jan Ariensz Heeren.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 2, p. 272, d.d. 01-11-1651
---
Jacob Jacobsz van Ruijten met procuratie van Pieter Woutersz Onclaer bij akte van Pieter van Sevenhoven, notaris te Zevenhoven, d.d 19-05-1652, draagt over op Daniell Meijnaertsz, molenaar, een korenmolen met twee huizen en erven in Nieuwveen, belend ten oosten Dirck Jansz van Ruijten, ten zuiden de landscheiding, ten westen Jan Adriaensz Heeren en ten noorden Gerrit Jacobsz van Ruijten, groot 3 hond. Koopsom 1500 gulden.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 3, p. 20v, d.d. 20-06-1652
---
Elbert Cornelisz Croock, bakker te Nieuwveen, draagt over aan de diaconie van Nieuwveen een rentebrief ten laste van Daniel Meijnaertsz, korenmolenaar te Nieuwveen, gepasseerd op 11-07- 1647, waarvan nog 150 gulden resteert. Koopsom 150 gulden.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 3, p. 86v, d.d. 17-04-1656
---
Daniel Meijnaertsz, molenaar, verkoopt aan Jan Gerritsz Croock een huis en erf te Nieuwveen, belend ten oosten de dijk, ten zuiden Jacob Ariensz Heeren, ten westen en noorden Jan Adriaensz Heeren of de Vaart, verongeld voor 1/2 hond. Koopsom250 gulden.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 3, p. 114, d.d. 11-01-1657
---
Jan Arijensz Heeren als voogd en Willem Harmensz Cool als toeziend voogd over Leuntge Sijmonsdr Cool, kind van Sijmon Willemsz Cool en Aeffjen Arijensdr, beiden overleden. Het kind is toebedeeld een bedrag van 4550 gulden, die Heeren voornoemd voorlopig onder zich houdt. Als garantie stelt deze een huis en erf met aanliggend land, belend ten oosten de Bruggevaart, ten zuiden de landscheiding, ten westen Dirck Jansz van Ruijten en ten noorden de erfgenamen van Jan Thonisz en Jan Aertsz Velthuijsen. Nog een huis en erf, belend ten oosten Dirck Jansz van Ruijten, ten zuiden de weduwe van Daniel Meijndertsz de Fijn, ten westen de Schootdijk en ten noorden Lijsbet Pietersdr de Bruijn. Nog twee huizen en erven, belend ten oosten de Nieuwveense dijk, ten zuiden Lijsbeth Floren, ten westen de Bruggevaart en ten noorden Jan Adriaensz zelf.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 7, p. 21, d.d. 12-03-1671
---
Grietje Corsen, weduwe van Daniel Meijndertsz de Fijne, met als voogd Gerrit Jacobsz van Ruijten, is schuldig aan de overleden Jacob Jacobsz van Ruijten wegens het timmeren aan haar huis en de korenmolen, per rest een bedrag van 200 gulden, die van Ruijten heeft gelegateerd aan de grote huisarmen van Nieuwveen. De huisarmen zijn echter zelf de 200 gulden schuldig aan Jan Ghijsbertsz van Santen wegens kostgeld. Nu gaat de gelegateerde som over op van Santen. Grietje Corsen stelt als garantie de korenmolen bij de Schootdijk, belend ten oosten de Schootdijk, ten westen en zuiden de Bruggevaart en ten noorden Gerrit Jacobsz van Ruijten; nog twee huizen en erven met schuur, belend ten oosten en noorden Jan Dircksz van Ruijten, ten westen de Bruggevaart en ten zuiden de Schootdijk.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 8, p. 10, d.d. 05-05-1678
---
Ghijsbertsz van Santen als curator over de verlaten boedel van de overleden Grietge Corssen verkoopt bij veiling aan Daniel Meijndertsz de Fijn [kleinzoon van Grietge Corssen, zoon van Meijndert Daniels de Fijn] een wipwind korenmolen met twee woonhuizen en erven en een aanliggende veenakker achter de kerk in Nieuwveen bij de Bruggevaart, de molen verongeld voor 10 gulden per jaar, belend ten oosten en noorden Jan Dircxsz van Ruijten, ten zuiden Willem Jansz van der Weell en Cornelis Cornelisz van der Veer en ten westen Jan Cornelisz Loopeker.
Bron: ELO, ORA Nieuwveen (toegangsnr. 131.1.15), inv.nr. 8, p. 49, d.d. 11-06-1682

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Daniel Meinderts de Fijn?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam De Fijn

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam De Fijn.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Fijn.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Fijn (onder)zoekt.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Timon Schuurman, "Stamboom Schuurman, Van der Zwam, Van der Leede en Van der Velden", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-der-zwam/I1537.php : benaderd 28 november 2022), "Daniel Meinderts de Fijn".