genealogieonline

Stamboom Van der Leeuw

Foto van J.W. van der Leeuw

De publicatie Stamboom Van der Leeuw is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 2.316 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 699 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Startpunt voor deze publicatie is de verzameling van genealogische gegevens die door mijn vader J.M. van der Leeuw sinds de 2de wereldoorlog is opgebouwd en aanvankelijk is gepubliceerd in september 1993 als: "Vier en een halve eeuw Familie van der Leeuw" Het is mijn bedoeling successievelijk de onderscheiden familie-takken via "Genealogieonline" te publiceren en verder aan te vullen. De zoektocht naar aanvullende gegevens is gericht op mogelijk vroegere ( < 1600) verbindingen tussen de diverse familie takken. Op dit moment zijn de nakomelingen van 3 stamvaders gepubliceerd:
Jan van der Leeuw geboren ca 1540 (de Haagsche tak),
Leendert van der Leeuw geboren ca 1630 (de Limburgse tak) en
Govert van der Leeuw, geboren ca 1590 ( de Dordrechtse tak)
Alle drie komen zij uit het westen van het land en mogelijke familierelaties lijken nog niet uitgesloten. Behalve de speurtocht naar de oorsprong van de "van der Leeuwen" worden eveneens de kwartierstaten van de huidige nakomelingen van Johannes Marie (mijn vader, 12de generatie in de Haagsche tak) verder uitgebouwd als historisch document voor onze eigen Leeuwen familie die op dit moment ca 125 levende leden kent. Ik vertrouw erop dat "Genealogieonline" een goed platform biedt om informatie met anderen uit te wisselen.

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!