De temperatuur op 17 november 1915 lag tussen -1,9 °C en 6,4 °C en was gemiddeld 2,4 °C. Er was 0,2 mm neerslag. Er was 5,9 uur zonneschijn (68%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
3 maart » Oprichting van de National Advisory Committee for Aeronautics (NACA), de voorganger van de NASA.
22 april » Tijdens de Eerste Wereldoorlog maken Duitse troepen bij Ieper (België) voor het eerst gebruik van gifgas in de Ieperboog.
25 april » Eerste Wereldoorlog: De Slag om Gallipoli begint.
7 mei » De RMS Lusitania wordt getorpedeerd door een Duitse onderzeeboot.
5 augustus » Duitse troepen nemen de Poolse hoofdstad Warschau in.
14 september » De gemeente Amsterdam stelt de Gemeentelijken Woningdienst in, met Arie Keppler als directeur, die wordt belast met het aanpakken van de woningnood en van de krottenwijken in de binnenstad.
Trouwdag 24 augustus 1939
De temperatuur op 24 augustus 1939 lag tussen 15,7 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 20,7 °C. Er was 6,2 uur zonneschijn (44%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
15 maart » Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
23 augustus » Molotov-Ribbentroppact tussen de nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie wordt getekend.
26 augustus » Verregaande autonomie voor Banat en Kroatië binnen het koninkrijk Joegoslavië na onderhandelingen met de Kroatische boerenpartij.
28 augustus » De Nederlandse motortorpedoboot TM 51 vaart tijdens een verlengde proefvaart naar Nederland om inbeslagname door de Britse regering te voorkomen.
1 september » Nazi-Duitsland valt Polen binnen bij Westerplatte (Fall Weiss): begin van de Tweede Wereldoorlog.
28 september » Duitsland en de Sovjet-Unie komen overeen Polen te verdelen.
Dag van overlijden 6 december 1977
De temperatuur op 6 december 1977 lag tussen -4.4 °C en -1.3 °C en was gemiddeld -2.7 °C. Er was 1,0 mm neerslag gedurende 2,9 uur. Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van vrijdag 11 mei 1973 tot maandag 19 december 1977 was er in Nederland het kabinet Den Uyl met als eerste minister Drs. J.M. den Uyl (PvdA).
Van maandag 19 december 1977 tot vrijdag 11 september 1981 was er in Nederland het kabinet Van Agt I met als eerste minister Mr. A.A.M. van Agt (CDA/KVP).
24 maart » Benoeming van Joseph Ratzinger tot aartsbisschop van München en Freising in Duitsland
15 april » Roman Polański verschijnt voor de rechter in Los Angeles op verdenking van verkrachting van een dertienjarig meisje.
23 mei » Zuid-Molukkers beginnen een treinkaping bij De Punt en gijzeling van een lagere school in Bovensmilde.
1 juni » De demissionaire minister-president drs. Joop den Uyl is door de koningin belast met de opdracht een kabinet te vormen.
11 juni » De Nederlandse overheid maakt een einde aan de Zuid-Molukse treinkaping bij De Punt en de gijzeling van een lagere school in Bovensmilde. Bij de bestorming van de trein komen twee gegijzelden en zes kapers om.
1 december » Journalist Sietse Bosgra krijgt in Den Haag de Dick Scherpenzeelprijs 1976 uitgereikt.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: L.J.M. van der Lans, "Stamboom Van der Lans", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-der-lans/I1620.php : benaderd 22 april 2025), "Cornelia Maria van der Lans (1915-1977)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.