stamboom familie Van der Boom » Hendrik de Leeuw (1756-1830)

Persoonlijke gegevens Hendrik de Leeuw 


Voorouders (en nakomelingen) van Hendrik de Leeuw

Hendrik de Leeuw
1756-1830Gezin van Hendrik de Leeuw

Hij is getrouwd met Willemijna van der Schans.

Zij zijn getrouwd

Hendrik de Leeuw 12 februari 1830 Vrijhoeve-Capelle
Hendrik de Leeuw is geboren omstreeks 1756 in Vrijhoeven-Cappel, zoon van Peeter de Leeuw en Geertrui de Bruijn. Hendrik is overleden op 12-02-1830 om 05:00 uur in Vrijhoeven-Cappel, ongeveer 74 jaar oud [bron: BS Vrijhoeven-Capelle 1830 (foto)]. Van het overlijden is aangifte gedaan op 13-02-1830 [bron: Overlijdensaktenr. 3]. Bij de aangifte van het overlijden van Hendrik waren de volgende getuigen aanwezig: Cornelis de Rooij (geb. 1771) en Martinus Oerlemans (geb. 1801).
Notitie bij overlijden van Hendrik: Overleden op vrijdag, 74 jaren oud, echtgenoor van Willemijna van der Schans.
Aangevers: Cornelis de Rooij, bouwman, 59 jaren, halve broeder van de overledene en Martinus Oerlemans, bouwman, 29 jaren, nabuur.
Hendrik trouwde met Willemijna van der Schans.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Hendrik de Leeuw?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam De Leeuw

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam De Leeuw.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over De Leeuw.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam De Leeuw (onder)zoekt.

Historische gebeurtenissen


 • De temperatuur op 12 februari 1830 lag rond de -1 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: betrokken mist. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1830: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,6 miljoen inwoners.
  • 6 april » De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, ook Mormonen genoemd, wordt officieel georganiseerd.
  • 13 mei » Ecuador wordt onafhankelijk.
  • 5 juli » Frankrijk valt Algerije binnen.
  • 31 juli » Koning Karel X van Frankrijk wordt gedwongen tot troonsafstand en vlucht naar het buitenland.
  • 4 oktober » België heeft de troepen van Koning Willem I verjaagd en roept de onafhankelijkheid uit bij monde van het Voorlopig Bewind.
  • 16 oktober » De Nederlandse kroonprins Willem van Oranje proclameert de onafhankelijkheid van België

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia
Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
A. van der Boom, "stamboom familie Van der Boom", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-der-boom/I2535.php : benaderd 27 september 2023), "Hendrik de Leeuw (1756-1830)".