De temperatuur op 28 september 1916 lag tussen 9,6 °C en 23,4 °C en was gemiddeld 15,7 °C. Er was 5,6 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
1 juli » Eerste Wereldoorlog: eerste dag van de Slag aan de Somme. Op deze dag komen 20.000 soldaten van het Britse leger om, en raken 40.000 gewond. Het einde van de slag is in november.
20 augustus » Het Amerikaans voetbalelftal speelt de eerste officiële interland uit de geschiedenis. In en tegen Zweden wordt met 3-2 verloren.
8 september » Begin van de Slag bij Tabora.
12 oktober » Oprichting van de Mexicaanse voetbalclub Club América.
1 december » De Franse priester en kluizenaar Charles de Foucauld (58) wordt bij een overval van leden van de Touareg in zijn hut in Tamanrasset in Algerije doodgeschoten.
2 december » De Franse generaal Joseph Joffre wordt vervangen door Robert Nivelle als stafchef van het Franse leger.
De temperatuur op 12 juli 1945 lag tussen 13,0 °C en 23,9 °C en was gemiddeld 18,5 °C. Er was 7,5 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
25 januari » Het einde van de Slag om de Ardennen.
3 februari » Begin van de Slag om Manilla, die tot 3 maart zal duren en waarin 12.000 Japanse soldaten sneuvelen. Een groot aantal Filipijnse burgers komt om.
17 april » De Wieringermeer wordt door de Duitsers onder water gezet.
18 juni » Oprichting van de Poolse voetbalclub Piast Gliwice nadat Vorwärts-Rasensport Gleiwitz eerder ontbonden was.
2 september » Tweede Wereldoorlog: het officiële einde van de oorlog met de overgave van Japan.
29 november » De volksrepubliek Joegoslavië wordt uitgeroepen.
De temperatuur op 4 maart 1984 lag tussen -3.6 °C en 7,4 °C en was gemiddeld 1,7 °C. Er was 6,9 uur zonneschijn (62%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
13 mei » MVV wordt kampioen van de eerste divisie door een gelijkspel bij Cambuur. De club promoveert samen met FC Twente naar de eredivisie.
1 juni » De Nederlandse regering besluit tot plaatsing van 48 kruisraketten, tenzij op 1 juni 1985 blijkt dat Rusland zijn arsenaal SS-20 raketten niet heeft uitgebreid (onderdeel van het zg. NAVO-Dubbelbesluit van 12 december 1979).
8 juni » Zwemmer Michael Gross uit West-Duitsland scherpt in München zijn eigen wereldrecord op de 200 meter vrije slag aan tot 1.47,55.
22 juli » De Franse wielrenner Laurent Fignon wint voor de tweede keer de Ronde van Frankrijk.
11 oktober » Kathryn Sullivan is de eerste Amerikaanse vrouw die een ruimtewandeling maakt.
14 december » In Karachi eindigt de Nederlandse hockeyploeg als vierde bij het toernooi om de Champions Trophy.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.