Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 15 februari 2015.
Gezin van Jeannette Maria Elise "Jeannetje" Nagel
Notities over Jeannette Maria Elise "Jeannetje" Nagel
Waarschijnlijk overleden aan tuberculeuze hersenvliesontsteking Haar moeder dacht dat ze de besmetting had opgelopen op de bewaarschool (kleuterschool) Graf info: Graf id-nummer: 101531 Begraafplaatsnr.: 226 (Plaats)aanduiding: Marialaan
De temperatuur op 31 mei 1939 lag tussen 9,1 °C en 22,3 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 11,8 uur zonneschijn (72%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
15 maart » Duitse troepen bezetten Praag, waarna het resterende deel van Tsjechië met weinig weerstand wordt geannexeerd door het Derde Rijk en herbenoemd tot het Protectoraat Bohemen en Moravië. Slowakije heeft zich de dag voordien met de hulp van Hitler onafhankelijk verklaard, waarna het een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
19 april » Bij de Statenverkiezingen boekt de NSB opnieuw verlies.
26 augustus » Verregaande autonomie voor Banat en Kroatië binnen het koninkrijk Joegoslavië na onderhandelingen met de Kroatische boerenpartij.
6 september » Tweede Wereldoorlog: Zuid-Afrika verklaart de oorlog aan Duitsland.
26 september » KLM Douglas DC-3 PH-ASM 'Mees' wordt bij Helgoland door een Duits marinevliegtuig onder vuur genomen. 65 kogels treffen het toestel en treft een Zweeds passagier dodelijk. Het toestel kan echter de vlucht vervolgen en landt veilig op Schiphol.
28 september » Duitsland en de Sovjet-Unie komen overeen Polen te verdelen.
Doopdag 1 juni 1939
De temperatuur op 1 juni 1939 lag tussen 11,9 °C en 19,7 °C en was gemiddeld 15,3 °C. Er was 13,6 uur zonneschijn (83%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
14 maart » Gesteund door Adolf Hitler roepen Slowaakse separatisten de onafhankelijkheid uit van Slowakije, die een vazalstaat van nazi-Duitsland wordt.
22 mei » Onthulling van het grafmonument voor kardinaal Willem Marinus van Rossum in de Kloosterkerk te Wittem door kardinaal Pietro Fumasoni Biondi, zijn opvolger als prefect van de Propaganda Fide.
24 mei » Het Nationaal park Hartz Mountains wordt opgericht.
27 juli » Twee dagen na het constitutioneel beraad struikelt het kabinet-Colijn V in het debat over de regeringsverklaring over een motie van afkeuring.
26 september » KLM Douglas DC-3 PH-ASM 'Mees' wordt bij Helgoland door een Duits marinevliegtuig onder vuur genomen. 65 kogels treffen het toestel en treft een Zweeds passagier dodelijk. Het toestel kan echter de vlucht vervolgen en landt veilig op Schiphol.
Dag van overlijden 16 september 1943
De temperatuur op 16 september 1943 lag tussen 11,4 °C en 18,2 °C en was gemiddeld 14,3 °C. Er was 0.4 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
2 februari » Een Britse Pathfinder Stirling stort neer bij Hardinxveld-Giessendam (Rotterdam) in Nederland waarna de Duitsers de overblijfselen van een H2S cm-radar vonden. Het gevonden Rotterdam Gerät was de aanleiding om een wedren tegen de tijd te starten om de Britten bij te benen in de ontwikkeling van de cm-radar.
24 mei » Josef Mengele wordt hoofdofficier-arts in Auschwitz.
19 juli » De "open stad" Rome wordt door de geallieerden gebombardeerd.
11 september » De nazi's beginnen met de vernietiging van de getto's van Minsk en Lida in Wit-Rusland.
11 november » In Oyonnax houdt het Franse verzet een herdenkingsdefilé als verzetsdaad.
29 november » Partizanen proclameren hun eigen regering in bevrijd Joegoslavisch gebied: 'de raad van nationale bevrijding'.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Frans Nagel, "Stamboom van de familie Nagel", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-van-de-familie-nagel/I11.php : benaderd 18 april 2025), "Jeannette Maria Elise "Jeannetje" Nagel (1939-1943)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.