Stamboom Van Bauwel-Michiels en Peeters-Van der Steen

Foto van Steven Van Bauwel

De publicatie Stamboom Van Bauwel-Michiels en Peeters-Van der Steen is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 971 personen. Vanwege privacy zijn 754 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Ergens einde jaren negentig van de twintigste eeuw kwam genealogie toevallig ter sprake met mijn nonkel Jan Van Bauwel, broer van mijn vader Stan.

Blijkbaar had hij samen met zijn echtgenote, tante Lieve Jacobs, heel wat oud materiaal samengelegd en al een behoorlijk stuk van de kwartierstaat van onze voorouders in de lijn Van Bauwel samengelegd. Via een andere nonkel, Albert De Vylder, kreeg ik nog inzage in een oude stamboom die was opgesteld binnen de familie Onzea-Lens in de jaren zestig. Dit vormde een interessant aanknopingspunt aangezien het – vanuit mijn oogpunt – de families van mijn vader (Van Bauwel en Lens) onrechtstreeks koppelde aan de familie van mijn moeder, Magda Michiels. Later kreeg ik via een van haar neven, Julot Roland, ook toegang tot een stuk van de kwartierstaat bij haar voorouders.

De informatica-evolutie hielp me een eind verder, en nodigde mij uit om de papieren informatie te gaan bundelen en in een GEDCOM-bestand te gaan bewerken (GEDCOM is een wereldwijde genealogische standaard; algemeen gebruikt voor het opbouwen en documenteren van stambomen – de standaard is trouwens ontwikkeld door de Mormoonse kerk). Vanaf 2005 was een eerste ruwe versie van de Van Bauwel stamboom een feit. Ondertussen had ik ook de vonk aangestoken bij mijn schoonvader, Jos Peeters, die naarstig op zoek trok naar zijn voorouders en de voorouders van zijn schoonfamilie. Aangezien we beiden in dezelfde standaard onze bestanden opbouwden, waren ze ook makkelijk te combineren (het verbinden van deze stambomen leidde opnieuw tot een zevende-knoopsgatlink).

Nonkel Mark Van Bauwel verdiept zich meer in de grafische beeldverwerking en stuurt op regelmatige tijdstippen becommentarieerde scans door van oude familiefoto’s, trouwboekjes, bidprentjes allerhande die de stamboom behoorlijk ondersteunen. De huidige versies van genealogiesoftware laten immers ook toe om beeldmateriaal te verbinden en te taggen in de persoonsgebonden data. (Zelf gebruik ik GETitCOM II voor Mac). Bovendien zijn vandaag een groeiend aantal archieven in België, onze buurlanden en wereldwijd elektronisch te raadplegen, wat opnieuw kansen biedt om gegevens verder uit te diepen en te documenteren. Het Felixarchief is een bron van informatie (zie verder) en het Red Star Line archief is nog onontgonnen terrein, mochten we ergens in de familie emigranten ontdekken.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!