genealogieonline

Stamboom Tossyn - De Ceulaer » Jeanne MELAN (1810-????)

Persoonlijke gegevens Jeanne MELAN 


Gezin van Jeanne MELAN

Zij is getrouwd met Henri Joseph LOONBéEK.

Zij zijn getrouwd op 27 augustus 1836 te Heverlee, zij was toen 26 jaar oud.


Kind(eren):

 1. Anne-Marie LOONBéEK  1838-???? 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jeanne MELAN?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Huwelijksakte nr 8 datum 05-05-1859 Heverlee

Over de familienaam MELAN

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam MELAN.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over MELAN.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam MELAN (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 25 januari 1810 lag rond de -2 °C. De wind kwam overheersend uit het zuiden. Typering van het weer: betrokken mist. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1810: Bron: Wikipedia
  • 28 april » Keizer Napoleon Bonaparte reist vanuit Brussel via het Kanaal naar Willebroek tot in de Rupel. Hier schouwt hij de "oorlogsbodems" die in de rivier voor anker liggen. Na de schouwing reist hij over de weg verder naar Antwerpen.
  • 16 september » Grito de Dolores: Miguel Hidalgo roept op tot onafhankelijkheid voor Mexico.
  • 18 september » Eerste Junta in Chili. Alhoewel het de bedoeling was dat de Junta alleen de macht had tijdens de afwezigheid van de koning was het in feite de eerste stap naar onafhankelijkheid van Spanje, en het wordt ook om deze reden herdacht.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom Tossyn - De Ceulaer is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Tossyn Georges, "Stamboom Tossyn - De Ceulaer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-tossyn-de-ceulaer/I423.php : benaderd 28 juli 2021), "Jeanne MELAN (1810-????)".