Stamboom Teffer Bruidegom Sandbergen & Kolk » Grietjen Klaassen van der Linde (1774-1833)

Persoonlijke gegevens Grietjen Klaassen van der Linde 

Bronnen 1, 2

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Grietjen Klaassen van der Linde


Gezin van Grietjen Klaassen van der Linde

Waarschuwing Let op: Echtgenoot (Wolter Klaassen de Lange) is ook haar neef.

Zij is getrouwd met Wolter Klaassen de Lange.

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):

 1. Klaas Wolters de Lange  1795-1827 
 2. Marrigjen Wolters de Lange  1797-1857 
 3. Jan de Lange  1799-1842
 4. Derk de Lange  1802-1826
 5. Niesje de Lange  1804-1852
 6. Harmen de Lange  1806-1848 
 7. Hendrik Wolters de Lange  1810-1878 
 8. Klaas de Lange  1813-1813
 9. Klaasje Wolters de Lange  1815-1843 
 10. Jantje Harmannus de Lange  

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Grietjen Klaassen van der Linde?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. GenealogieOnline stambomen index, via https://www.myheritage.nl/research/colle...
  Grietjen Klaassen van Der Linde<br>Geslacht: Vrouw<br>Geboorte: dec 1774 - Vollenhove<br>Doop: 14 dec 1774 - Vollenhove<br>Huwelijk: Wolter Klaassen de Lange1794-12-07Vollenhove<br>Overlijden: 23 jul 1833 - De Leeuwte (Vollenhove, Ambt)<br>Vader: Klaas Jans van der Linde<br>Moeder: Marrigjen Dirks ten Napel<br>Kinderen: Klaas Wolters de LangeMarrigje Wolters de LangeJan Wolters de LangeDerk Wolters de LangeNiesje Wolters de LangeHermen de LangeHendrik Wolters de LangeKlaas de LangeKlaasje Wolters de Lange<br>Bron: Bekijk het originele document op GenealogieOnline website<br>Bronvermeldingen: Sommige stambomen werden jaren geleden gepost en zijn later verwijderd. In dergelijke gevallen zal de link naar het originele document niet werken.
 2. FamilySearch Stamboom
  Grietje Klaasen de Lange (geboren van der Linde)<br>Namen geboorte: Grietjen Van Der LindeGreitje Klaasen Van Der Linde<br>Geslacht: Vrouw<br>Geboorte: 1774 - Netherlands<br>Doop: 14 dec 1774 - Stad Vollenhove, Overijssel, Netherlands<br>Huwelijk: 7 dec 1794 - Vollenhove, Overijssel, Netherlands<br>Overlijden: 23 jul 1833 - Ambt Vollenhove, Overijssel, Netherlands<br>Er schijnt een probleem te zijn met de verwanten van deze persoon. Bekijk deze persoon op FamilySearch om deze informatie te bekijken.
  De FamilySearch Stamboom wordt gepubliceerd door MyHeritage onder licentie van FamilySearch International, de grootste genealogische organisatie in de wereld. FamilySearch is een nonprofit organisatie die gespnsord wordt door The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (Mormon Church).

Tijdbalk Grietjen Klaassen van der Linde

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Van der Linde


Historische gebeurtenissen


 • De temperatuur op 14 december 1774 lag rond de 5,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: regen. Bron: KNMI
 • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1774: Bron: Wikipedia
  • 8 mei » Volgens de Friese predikant Eelko Alta zou de wereld op deze dag vergaan vanwege een samenstand van de planeten Mars, Venus, Jupiter, Mercurius en de maan.
  • 10 mei » Lodewijk XVI wordt koning van Frankrijk.
  • 21 juli » Het Verdrag van Küçük Kaynarca maakt een einde aan de vijfde Russisch-Turkse Oorlog (van elf).

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.


 • De temperatuur op 23 juli 1833 lag rond de 20,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Typering van het weer: betrokken winderig regen. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1833: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
  • 4 maart » Andrew Jackson wordt beëdigd voor een tweede termijn als 7e president van de Verenigde Staten
  • 12 april » Charles Gayler krijgt een patent op de brandkast.
  • 7 juni » Huwelijk van groothertog Leopold II van Toscane en prinses Maria Antonia van Bourbon-Sicilië.
  • 17 augustus » De Royal William, het eerste stoomschip dat de Atlantische Oceaan over zou steken, vertrekt uit Nova Scotia.
  • 20 augustus » De Afro/Amerikaanse slaaf Nat Turner begint een slavenopstand tegen de zuidelijke plantage-eigenaren in Southampton County, Virginia.
  • 28 augustus » De slavernij wordt afgeschaft in het Britse rijk.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia
Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

 • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
 • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
 • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Hans Teffer, "Stamboom Teffer Bruidegom Sandbergen & Kolk", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-teffer/I517905.php : benaderd 20 februari 2024), "Grietjen Klaassen van der Linde (1774-1833)".