Stamboom Stroo Van der Leeuw » Verhalen » Over de stamboom Stroo Van der Leeuw

Het ontstaan van de stamboom Stroo van der Leeuw in een notendop.

In de boedel van mijn, in 2014, overleden vader troffen wij een groot aantal foto's, negatieven en documenten aan. En ook een mooie oude fotolijst met daarin een al even mooie foto van een familie. Twee trotse ouders in het midden, links en rechts daarvan een grootmoeder in klederdracht en 10 kinderen. Geen idee wie er opstonden, maar het geheel was te mooi om weg te gooien.

Maar wat moet je er mee. Ik kende niemand aan wie ik zou kunnen vragen wie er afgebeeld zijn. Het uitzoeken van de documenten bracht uitkomst. Er zat een trouwboekje bij van een echtpaar. Pieter Leendert Kroon en zijn vrouw Johanna Gabriëlse met 11 kinderen. Een van de kinderen was mijn oma Maria Kroon. Is dit een foto van het gezin waarin mijn oma is geboren, dat was de vraag. Het kon kloppen, want één van de kinderen was jong overleden, wat het aantal kinderen op 10 brengt, het getal wat matcht met de foto.

En dan is internet een mooi medium. Na een zoekopdracht op de naam Pieter Leendert Kroon kwam ik op de site van (achternicht) Ems Zuigeest terecht. Na een eerste email ontstond contact met haar, kwam zij een keer langs om het portret te identificeren, met een deel van de overige foto's. De veronderstelling klopte. De foto was van het gezin Pieter Leendert Kroon. Op dat moment wilde ik van alle foto's weten wie er opstaan. Van lieverlee werden meer en meer familie leden herkend. Maar een structuur om e.e.a. overzichtelijk op te slaan ontbrak. Daarvoor bleek het programma Aldfaer een prima middel. Eenmaal verdiept in de ene familie ontstond de behoefte meer te weten over de ander drie lijnen. Stroo van mijn vader en van der Leeuw en Koolen van mijn moeder'. Ook daarvan was weer het een en ander op internet te vinden. En zo rolde ik in de wondere wereld van de genealogie. Na een paar jaar was de tijd rijp om de stambomen te publiceren. En daarvan ziet u nu het resultaat. Het beschreven portret staat hier onder. De gevonden personen en meer foto's vindt u in de rest van de stamboom.

En van het een kwam het ander. Want er ontstond ook contact met een viertal andere achternichten en een zoon van een neef van mijn moeder.

Frans Stroo, augustus 2018.

Het familieportret is zeer waarschijnlijk in 1914 gemaakt ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig huwelijk.Pieter Leendert Kroon en Johanna Gebrielse zijn namelijk in 1889 te Vlissingen getrouwd.

Andere verhalen