genealogieonline

Stamboom Spijker - Wekking - De Jong - Tiecke » Johann Gerhard "Gerhardus" Niessing (K) (1808-????)

Persoonlijke gegevens Johann Gerhard "Gerhardus" Niessing (K) 


Voorouders (en nakomelingen) van Johann Gerhard Niessing (K)


Gezin van Johann Gerhard "Gerhardus" Niessing (K)

(1) Hij is getrouwd met Joanna Gesina ten Brundel.

Zij zijn getrouwd op 9 mei 1834 te Aalten, hij was toen 26 jaar oud.Bron 1


(2) Hij is getrouwd met Maria Elisabeth Beumers (Bomers).

Zij zijn getrouwd op 14 augustus 1835 te Aalten, hij was toen 27 jaar oud.Bron 2


Kind(eren):

 1. Aleida Theodora Geertruida Niessink  1840-1859


Notities over Johann Gerhard "Gerhardus" Niessing (K)

Wever

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Johann Gerhard "Gerhardus" Niessing (K)?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. H14
 2. H44

Tijdbalk Johann Gerhard "Gerhardus" Niessing (K)

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Niessing (K)


Historische context


 • De temperatuur op 14 augustus 1835 lag rond de 15,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: helder windstil. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1835: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,9 miljoen inwoners.
  • 30 januari » Poging tot moord op President van de Verenigde Staten Andrew Jackson. Dit is de eerste moordaanslag op een president van de VS.
  • 14 maart » Giovanni Schiaparelli, Italiaans astronoom, 'ontdekker' van de kanalen op de planeet Mars († 1910)
  • 5 mei » De eerste spoorweg op het Europees continent wordt in gebruik genomen tussen Brussel en Mechelen. De lijn was 20km lang.
  • 12 september » De dirigent Wilhelm Friedrich Wieprecht en de muziekinstrumentenbouwer Johann Gottfried Moritz vragen het patent aan voor hun "Bass Tuba" in F1.

    

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Astrid Spijker, "Stamboom Spijker - Wekking - De Jong - Tiecke", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-spijker-wekking/I1936.php : benaderd 23 juni 2021), "Johann Gerhard "Gerhardus" Niessing (K) (1808-????)".