De Joden van Friesland

Foto van Leo Simoskie

De publicatie De Joden van Friesland is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 10.813 personen. Vanwege privacy zijn 159 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Mijn naam is Leo Simoskie Mijn over Groot-Ouders van Moeders kant heette Benedictus Bierschenk en Rika Cosman Mijn over Groot-ouders van Vaders kant heette Levie Bierschenk en Kaatje Cosman. Na het uit zoeken van mijn voorouders van deze Joodse tak kwam ik uit in Leeuwarden en toen begon voor mij eigenlijk de uitdaging om alle Joden die geleefd hebben Friesland in de 16e-17e en 18e eeuw in kaart te brengen. Regelmatig word deze site aangevuld met nieuwe gegevens,dus hou deze site in de gaten. Mocht u aanvullende informatie hebben die nog niet hier vermeld staan, dan houd ik me graag aanbevolen om die informatie erbij te zetten. U kunt dan een mailtje zenden naar leosimoskie@hotmail.com. Ik hoop dat u hier de informatie vind die u zoekt.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!