genealogieonline

Stamboom: Ruterink/Reuterink/Rueterink/Reuderink/Rutering-Zwart-Groenewoud-Vemeer-Lincewicz-Holtz

Foto van Anneke Ruterink

De publicatie Stamboom: Ruterink/Reuterink/Rueterink/Reuderink/Rutering-Zwart-Groenewoud-Vemeer-Lincewicz-Holtz is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 10.227 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 593 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


WELKOM! Ik ben Anneke RUTERINK en woon in Gelderland. Ik onderzoek de volgende families:

ROETERIN[C]K, REUTERINK, RUTERINK, RUETERINK, REUDERINK, RUTERING, van oorsprong uit Hengelo Gld. Beroep: schoenmaker, dagloner, landbouwer. Alle naamvarianten, verspreid over Nederland zijn te herleiden tot de gemeenschappelijke voorouders; Jan [Roeloffs] WIJMELINCK [op Stenderink] en zijn vrouw Hendersken HAIJKINCK, getrouwd 22-02-1674 te Hengelo Gld.

De familienaam WIJMELINCK is geen lang leven beschoren geweest. De nakomelingen van Jan [Roeloffs] WIJMELINCK [op Stenderink] zijn met andere namen van erven zoals: ROETERIN[C]K en REUTERINK bekend geworden.

ZWART, omgeving Heerenveen. Beroep: schipper, touwslager. Voorouders; Gosling Hayes en Jeltje Klazes, getrouwd 15-01-1741 te Eernewoude.          NA 1811 de naam ZWART aangenomen.

GROENEWOUD, Amersfoort. voorouders: Hendrik Groenewout en Anna Elisabeth van Straelen, getrouwd 16-05-1702 Amersfoort

VERMEER, omgeving Oosterhout-Slijk-Ewijk-Driel [Betuwe]. Beroep: schoolonderwijzer, custer, landman, voorzanger, doodgraver.                            Voorouders; Derck Vermeer en Neeltje van Raeijen, getrouwd 01-01-1690 te Slijk-Ewijk.

LINCEWICZ, omgeving Blizna [Wit Rusland], voor 1945 Polen. Beroep: wever, kleermaker. Voorouders; Bazyli Lincewicz en katarzijna Puchnarewicz, getrouwd 20-01-1903 Rozana [Polen]

HOLTZ, omgeving Pustchow[o] [Polen], voor 1945 Oost-Duitsland. Beroep: halbbauer, bronnenbouwer.
Voorouders; Martin Gottlieb Holtz en Johanna Luise Albertine Flunker, getrouwd ca.1860.

Alle familielijnen in mijn stamboom hebben ÉÉN ding gemeen! spannende voorouders!  Van harde werkers die nooit hun roots hebben verlaten tot ondernemende avonturiers die hun geluk elders zochten. Wel- of niet geslaagd? Eduard Douwes Dekker [Multatuli], schrijft in 1846 aan zijn verloofde Tine dat dhr. Antonij Rutering de huwelijks papieren van hun voorgenomen huwelijk snel in orde zal maken. Maar het duurt maar en het duurt maar..... Zijn geduld wordt zwaar op de proef gesteld door dhr. A. Rutering. Zijn neef Anthonij Willem Hovenaar Rutering is de grondlegger van de Deventer Courant. Verzetshelden uit de WOII behoren tot de familie! Maar ook de boerenzoon die een relatie aangaat met een Baronesse, uit deze relatie worden drie 'onechte' kinderen geboren! Er zijn boeken over vol geschreven. Een voormoeder die als dienstmaagd bij een adellijke familie werkt en bezwangerd wordt door de zoon des huizes, zij kreeg een boete voor het krijgen van een "in onegt geteeld kind" en hij................?  ze mochten in ieder geval niet met elkaar trouwen. En dan de jongeman die bij de Bestorming van Arnhem op 30 november 1813 een bijdrage heeft geleverd aan de "bevrijding" van  Arnhem. Dit zijn een paar onthullingen van een prachtige, verassende en spannende zoektocht.

Ben jij nieuwsgierig naar JOUW voorouders in mijn stamboom? Wil jij een bijdrage leveren aan mijn/onze stamboom? Heb jij foto's, trouwfoto's van jouw [voor]ouders of documenten die je met mij wilt delen? Neem dan contact met mij op! Als tegenprestatie krijg je een kwartierstaat van jouw oudste gevonden voorouders. Heb je op- of aanmerkingen m.b.t. de stamboom, hoor ik ze ook graag. Op internet plaats ik alleen de basisgegevens. Wil je informatie overnemen? mag altijd! maar laat het even weten. Ik bedank iedereen die meewerkt- of heeft meegewerkt aan mijn/onze stamboom.                         Vriendelijke Groet, Anneke Ruterink.

 


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verledenProbeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!