genealogieonline

Stamboom: Ruterink/Reuterink/Rueterink/Reuderink/Rutering-Zwart-Groenewoud-Vemeer-Lincewicz-Holtz

Foto van Anneke Ruterink

De publicatie Stamboom: Ruterink/Reuterink/Rueterink/Reuderink/Rutering-Zwart-Groenewoud-Vemeer-Lincewicz-Holtz is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 10.055 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 584 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


WELKOM! Ik ben Anneke RUTERINK en woon in Gelderland. Ik onderzoek de volgende families:

RUTERINK, REUTERINK, RUETERINK, REUDERINK, RUTERING, van oorsprong uit Hengelo Gld. Beroep: schoenmaker, dagloner, landbouwer. Alle naamvarianten, verspreid over Nederland zijn te herleiden tot de gemeenschappelijke voorouders; Herman Roeterin[c]k en zijn vrouw Jenneken Beeftings, getrouwd 12-05-1636 te Zutphen.

ZWART, omgeving Heerenveen. Beroep: schipper, touwslager. Voorouders; Gosling Hayes en Jeltje Klazes, getrouwd 15-01-1741 te Eernewoude. NA 1811 de naam ZWART aangenomen.

GROENEWOUD, Amersfoort. voorouders: Hendrik Groenewout en Anna Elisabeth van Straelen, getrouwd 16-05-1702 Amersfoort

VERMEER, omgeving Oosterhout-Slijk-Ewijk-Driel [Betuwe]. Beroep: schoolonderwijzer, custer, landman, voorzanger, doodgraver. Voorouders; Derck Vermeer en Neeltje van Raeijen. getrouwd 01-01-1690 te Slijk-Ewijk.

LINCEWICZ, omgeving Blizna [Wit Rusland], voor 1945 Polen. Beroep: wever, kleermaker. Voorouders; Bazyli Lincewicz en katarzijna Puchnarewicz. getrouwd 20-01-1903 Rozana [Polen]

HOLTZ, omgeving Pustchow[o] [Polen], voor 1945 Oost-Duitsland. Beroep: halbbauer, bronnenbouwer.
Voorouders; Martin Gottlieb Holtz en Johanna Luise Albertine Flunker. getrouwd ca.1860.

Al deze stambomen hebben één ding gemeen! spannende voorouders! Van harde werkers die nooit hun roots hebben verlaten tot ondernemende avonturiers die hun geluk elders zochten. Wel- of niet geslaagd? Eduard Douwes Dekker [Multatuli], schrijft in 1846 aan zijn verloofde Tine dat de hr. Antonij Rutering de huwelijks papieren van hun voorgenomen huwelijk snel in orde zal maken. Maar het duurt maar en het duurt maar..... Zijn geduld wordt zwaar op de proef gesteld door de hr. A. Rutering. Zijn neef Anthonij Willem Hovenaar Rutering is de grondlegger van de Deventer Courant. Verzetshelden uit de WOII behoren tot de familie! Maar ook de boerenzoon die een relatie krijgt met een Baronesse en waaruit drie 'onechte' kinderen worden geboren! Een jongeman die bij de Bestorming van Arnhem op 30 november 1813 een bijdrage heeft geleverd aan de "bevrijding" van Arnhem.                    Dit zijn een paar onthullingen van een verassende en spannende zoektocht naar onze voorouders.

Ben jij nieuwsgierig naar JOUW voorouders in mijn stamboom? Wil jij een bijdrage leveren aan mijn/onze stamboom? Heb jij foto's? b.v. trouwfoto's van jouw [voor]ouders of documenten die je met mij wilt delen? Neem dan contact met mij op! Als beloning krijg je een kwartierstaat van jouw oudste gevonden voorvader. Heb je op- of aanmerkingen m.b.t. de stamboom, hoor ik ze ook graag. Op internet plaats ik alleen de basisgegevens. Wil je informatie overnemen? mag altijd! maar laat het even weten. Ik bedank iedereen die meewerkt- of heeft meegewerkt aan mijn/onze stamboom. Vriendelijke Groet, Anneke Ruterink.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verledenProbeer de service vrijblijvend

meer dan 6000 genealogen
gingen u voor!