Stamboom: Ruterink & varianten/Zwart/Groenewoud/Vermeer/Lincewicz/Holtz

Foto van Anneke Ruterink
De publicatie Stamboom: Ruterink & varianten/Zwart/Groenewoud/Vermeer/Lincewicz/Holtz is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 13.226 personen. Vanwege privacy zijn 825 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 3 september 2023.


WELKOM. Ik ben Anneke RUTERINK en onderzoek de volgende families: 

RUTERINK & varianten o.a. REUTERINK/RUETERINK/REUDERINK/RUTERING, van oorsprong uit Hengelo Gld. Zij waren oa. schoenmaker/dagloner/landbouwer/wever/schoolmeester/letterzetter. Alle naamvarianten, verspreid over Nederland zijn te herleiden tot de gemeenschappelijke voorouders; Jan [Roeloffs] WIJMELINCK  (op den Struet) [oa. op Stenderink] en zijn vrouw Hendersken HAIJKINCK, getrouwd 22-02-1674 te Hengelo Gld. De familienaam WIJMELINCK is geen lang leven beschoren geweest. De nakomelingen van Jan [Roeloffs] WIJMELINCK (op den Struet) zijn met andere namen van erven zoals: ROETERIN[C]K/REUTERINK en varianten, bekend geworden. 

ZWART, omgeving Heerenveen. Beroep: schippers/touwslagers. Voorouders; Gosling Hayes en Jeltje Klazes, getrouwd 15-01-1741 te Eernewoude.  NA 1811 de naam ZWART aangenomen.

GROENEWOUD, Amersfoort. Voorouders: Hendrik Groenewout en Anna Elisabeth van Straelen. getrouwd 16-05-1702 Amersfoort.

VERMEER, omgeving Oosterhout/Slijk-Ewijk/Driel [Overbetuwe]. Beroep: schoolonderwijzer/custer/voorzanger en doodgraver. Voorouders; Derck Vermeer en Neeltje van Raeijen, getrouwd 01-01-1690 te Slijk-Ewijk.

LINCEWICZ, omgeving Blizna [Wit Rusland], voor 1945 Polen. Beroep: wever/kleermaker. Voorouders; Bazyli Lincewicz en katarzijna Puchnarewicz, getrouwd 20-01-1903 Rozana [Polen]

HOLTZ, omgeving Pustchow[o] [Polen], voor 1945 Oost-Duitsland. Beroep: halbbauer/bronnenbouwer. Voorouders; Martin Gottlieb Holtz en Johanna Luise Albertine Flunker, getrouwd ca.1860.

Alle familielijnen in mijn stamboom hebben ÉÉN ding gemeen! spannende voorouders... Van harde werkers die nooit hun roots hebben verlaten tot ondernemende avonturiers die hun geluk elders zochten. Wel- of niet geslaagd?  Eduard Douwes Dekker [Multatuli], schrijft in 1846 aan zijn verloofde Tine dat dhr. A. Rutering, de huwelijks papieren van hun voorgenomen huwelijk snel in orde zal maken. Maar het duurt maar en het duurt maar.....    Zijn geduld wordt zwaar op de proef gesteld door  dhr. A. Rutering. Zijn neef Anthonij Willem Hovenaar Rutering is de grondlegger van de Deventer Courant. Verzetshelden uit de WOII behoren tot de familie! Maar ook de boerenzoon die een relatie aangaat met een Baronesse, uit deze relatie worden drie 'onechte' kinderen geboren! Er zijn maar liefst vier boeken over geschreven. Een voormoeder werkt als dienstmaagd bij een adellijke familie, zij raakt zwanger van de zoon des huizes! zij kreeg een boete voor het krijgen van een "in onegt geteeld kind" en hij ....? En dan de jongeman die bij de Bestorming van Arnhem op 30 november 1813 een bijdrage heeft geleverd aan de "bevrijding" van  Arnhem.  Dit zijn een paar onthullingen van een prachtige - verassende - spannende zoektocht. Ben JIJ nieuwsgierig naar JOUW voorouders in mijn stamboom? Wil jij een bijdrage leveren aan mijn/onze stamboom? Heb jij foto's/trouwfoto's van jouw [voor]ouders of documenten die je met mij wilt delen? neem dan contact met mij op! Als tegenprestatie krijg je een kwartierstaat van jouw oudste gevonden voorouders. Heb je op- of aanmerkingen m.b.t. de stamboom, hoor ik ze ook graag. Op internet plaats ik alleen de basisgegevens. Wil je informatie overnemen? mag altijd! maar laat het even weten. Ik bedank iedereen die meewerkt- of heeft meegewerkt aan mijn/onze stamboom. Vriendelijke Groet, Anneke Ruterink.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verledenCollecties

Deze publicatie is onderdeel van de volgende collectie(s):

Logo Genealogie Online collectie Bevolkings­reconstructiesBevolkings­reconstructies

Publicaties die bevolkingsreconstructies van families en inwoners van een bepaalde plaats of regio weergeven.


Logo Genealogie Online collectie BidprentjesBidprentjes

Publicaties die bestaan uit de gegevens en/of afbeeldingen van bidprentjes.


Logo Genealogie Online collectie Indische Genealogische Vereniging - IGVIndische Genealogische Vereniging - IGV

Publicaties van leden van en geïnteresseerden in de Indische Genealogische Vereniging. Heeft u ook een stamboom die voor een deel in Indië ligt (Oost …


Logo Genealogie Online collectie Nederlandse VOC en WICNederlandse VOC en WIC
Stambomen met personen die een rol hebben gehad bij de Nederlandse Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) en West-Indische Compagnie (WIC).

Logo Genealogie Online collectie Prominente familiesProminente families

Invloedrijke Nederlandse families uit de 17e, 18e en 19e eeuw en hun betekenis voor de ontwikkeling van handel, industrie en kunsten.
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!