genealogieonline

Stamboom Roddenhof Bremmer » Maria Seinen Bartels (1787-1862)

Persoonlijke gegevens Maria Seinen Bartels 

Bronnen 1, 2

Afbeelding(en) Maria Seinen Bartels

De toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Voorouders (en nakomelingen) van Maria Bartels

Lammert Bartels
± 1767-1791

Maria Bartels
1787-1862

(1) 1816
(2) 1821

Gezin van Maria Seinen Bartels

(1) Zij is getrouwd met Gerrit van der Sluis.

Zij zijn getrouwd op 19 januari 1816 te Raalte, Overijssel, Nederland, zij was toen 28 jaar oud.


(2) Zij is getrouwd met Willem Hartkamp.Bron 3

Zij zijn getrouwd op 3 mei 1821 te Raalte, Overijssel, Nederland, zij was toen 33 jaar oud.

Datum: Akte 9, Huwelijksakte Raalte.

Kind(eren):

 1. Maria Hartkamp  1822-????
 2. Lamberdina Hartkamp  1823-????
 3. Janna Hartkamp  1824-1911 
 4. Jan Willem Hartkamp  1826-????

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Maria Seinen Bartels?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. BS Overlijden Maria Seinen Bartels, BSO18021862A29
  Overlijdens Akte Raalte.


  No29 Op heden den achttienden februarij achttien honderd twee en zestig, verschenen voor ons Burgemeester, Ambtenaar van den Burgelijken Stand der Gemeente Raalte, Hendrik Francis, oud zes en vijftig jaar en Albert Rottink, oud vijf en veertig jaar, landbouwers, wonende te Raalte, die ons hebben aangegeven, dat Maria Bartels, oud drie en zeventig jaren, zonder bereop, vrouw van Willem Hartkamp, vroeger van Gerrit van der Sluis, dochter van Lambert Bartels en Joanna Wieten, beide overledenn te Raalte, geboren en wonende te Raalte op den zeventienden dezer maand, des namiddags te zes ure, is overleden in het huis, staande in de wijk B, no 66.
  Van welke aangifte wij deze Akte hebben opgemaakt, die, na voorlezing, is geteekend door ons en den tweeden aangever, Verklarende de eerste in het schrijven onervaren te zijn.
  Er zijn gekoppelde afbeeldingen
 2. Doop Maria Seinen Bartels, D27051787
  Doopboek Raalte.


  Maria........... Lammert Bartels en Janna Wieten op 't Breembroek in Boetele ........ 24 Maij.......27 Maij
  Er zijn gekoppelde afbeeldingen
 3. BS Huwelijk Willem Hartkamp en Maria Bartels, BSH03051821A9
  Huwelijks Akte Raalte.


  No 9.
  Op heden den Derden der maand Meij des jaars één duizend achthonderd één en twintig, des namiddags ten twee uren, compareerden voor ons Willem Berends, Schout der Gemeente Raalte, Provincie Overijssel, waarnemende de functien van Officier van den Burgelijken Staat,
  Willem Hartkamp, Boerenknecht, wonende in de Gemeente Wijhe en geboren in de Gemeente Raalte, der dertienden der maand januarij zeventienhonderd twee en negentig, zoon van Willem Hartkamp, Bouwman wonende in de Gemeente Twello, hier tegenwoordig en zijne toestemming gevende, en van Maria Seinen, Volgends aan ons vertoond acte in deze Gemeente Overleden.
  Maria Bartels, weudwe van Wijlen Gerrit van der Sluis, van beroep Boerin, wonende en geboren in deze Gemeente den vierentwintigsten der Maand Meij zeventienhonderd zevenentachtig, Dochter van Lammert Bartels volgens aan ons vertoonde acte in deze Gemeente Overlden, en van Janna Wieten, Boering, wonende alnoch op den Breembroek, in de Buurtschap Boetele, Gemeente Raalte, hier tegenwoordig en hare toestemming gevende

  dewelke ons verzochten, om tot de bevestiging van hun voorgenomen Huwelijk overtegaan, waarvan de openbare afkondigingen zijn gedaan, voor de Hoofddeur van het Gemeente-Huis alhier, op Zondag den Twee en twintigsten der maand April en Zondag den Negentwintigsten de maand April één duizend achthonderd één en twintig, des voormiddag ten Elf uren. als mede op die zelfde dagen in de Gemeente Wijhe, volgens over gegeven acte.
  Geen hinder of opspraak tegen voorschreven Huwelijk ons beteekend zijnde, zoo is het, dat wij, regt doende aan derzelver verzoek, na hun alle voorschreven stukken, mitsgaders het zesde Hoofddeel van het Burgelijk Wetboek, over Huwelijken, te hebben voorgelezen, dezelve hebben gevraagd, of zij malkander alzoo voor Man en Vrouw aannamen; ieder afzonderlijk hiertoe zijne toestemming gegeven hebbende, verklaren wij, in naam der wet, dat Willem Hartkamp, en, Maria Bartels door het Huwelijk zijn vereenigd.
  Waarvan wij de Akte hebben opgemaakt, in tegenwoordigheid van 1e Willem Hartkamp, Bouwman, wonende in de Gemeente Twello, oud een en zeventig jaren, vader van den Bruidegom, 2de Roelof van der Sluis, Bouwman, wonende in Tijeraan Gemeente Raalte, oud vertig jaren, zwager van de Bruid, 3tio Berend Hengo, winkelier wonende te Raalte, oud een en vijftig jaren en 4to Hendrik Botkuile, Bouwman wonende in de Buurtschap Tijeraan, oud twee en vijftig jaren, de beide laatsten aan Partijen onverwant en alle als getuigen hierote expres verzocht, en hebben deze aan Partijen voorgelezen en daarna getekend, Door mij Schout van assessor Hend. Poot, met de Bruidegom, de vader van de de Bruidegom, en de tweede en derde getuige, Terwijl de Bruid, de moeder van de Bruid en de vierde getuige verklaard hebben niet te kunnen Schrijven.
  Er zijn gekoppelde afbeeldingen

Tijdbalk Maria Seinen Bartels

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Bartels

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Bartels.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Bartels.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Bartels (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 24 mei 1787 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid ten westen. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
 • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1787: Bron: Wikipedia
  • 11 januari » William Herschel ontdekt de eerste twee manen van Uranus: Oberon en Titania.
  • 13 mei » Kapitein Arthur Phillip verlaat de haven van Portsmouth in Engeland met elf schepen vol veroordeelde criminelen om een strafkolonie in Australië te stichten.
  • 28 juni » Aanhouding bij Goejanverwellesluis, prinses Wilhelmina probeert vanuit Nijmegen Den Haag te bereiken om steun te verwerven. Zij wordt bij de Vlist aangehouden en naar Goejanverwellesluis geleid.
  • 17 september » De eerste constitutie van de Verenigde Staten wordt ondertekend.
  • 7 december » Delaware ratificeert als eerste staat de grondwet van de Verenigde Staten.
  • 12 december » Pennsylvania ratificeert als tweede staat de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika.

 • De temperatuur op 27 mei 1787 lag rond de 9,0 °C. Er was 88 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het west ten noorden. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
 • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) was van 1751 tot 1795 vorst van Nederland (ook wel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genoemd)
 • In het jaar 1787: Bron: Wikipedia
  • 11 januari » William Herschel ontdekt de eerste twee manen van Uranus: Oberon en Titania.
  • 18 mei » Productie van het eerste gegraveerde glas, in Toulouse
  • 28 juni » Aanhouding bij Goejanverwellesluis, prinses Wilhelmina probeert vanuit Nijmegen Den Haag te bereiken om steun te verwerven. Zij wordt bij de Vlist aangehouden en naar Goejanverwellesluis geleid.
  • 17 september » De eerste constitutie van de Verenigde Staten wordt ondertekend.
  • 7 december » Delaware ratificeert als eerste staat de grondwet van de Verenigde Staten.
  • 12 december » Pennsylvania ratificeert als tweede staat de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika.

 • De temperatuur op 3 mei 1821 lag rond de 14,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: windstil betrokken. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1821: Bron: Wikipedia
  • 5 maart » James Monroe wordt beëdigd voor een tweede termijn als 5e President van de Verenigde Staten
  • 25 maart » Griekenland verklaart zich onafhankelijk.
  • 24 juli » Slag om Carabobo.
  • 28 juli » Peru verklaart zich onafhankelijk van Spanje.
  • 27 september » Mexico's onafhankelijkheid wordt erkend na 11 jaar oorlog.
  • 1 december » De Republiek Santo Domingo verklaart zich onafhankelijk van Spanje.

 • De temperatuur op 17 februari 1862 lag rond de 4,6 °C. Er was 0.1 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 83%. Bron: KNMI
 • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
 • Van 14 maart 1861 tot 31 januari 1862 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Loudon met als eerste ministers Mr. J.P.P. baron Van Zuijlen van Nijevelt (conservatief-liberaal) en Mr. J. Loudon (liberaal).
 • Van 1 februari 1862 tot 10 februari 1866 was er in Nederland het kabinet Thorbecke II met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
 • In het jaar 1862: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,6 miljoen inwoners.
  • 7 april » De Slag bij Shiloh wordt de bloedigste veldslag uit de geschiedenis van de Verenigde Staten.
  • 5 mei » Slag bij Puebla, Mexico verslaat de Fransen. Deze overwinning wordt elk jaar gevierd onder de naam Cinco de mayo.
  • 27 juni » Slag bij Gaines'Mill tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Beslissende Zuidelijke overwinning en redding van Richmond.
  • 1 juli » Stichting van de Russische Staatsbibliotheek in Moskou.
  • 10 juli » Canonisatie van de HH. Paulus Miki en gezellen ("de 26 martelaren van Nagasaki").
  • 26 november » Lewis Carroll (Charles Dodgson) stuurt het manuscript van Alice's Adventures in Wonderland naar de tien jaar oude Alice Liddell.


Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Stamboom Roddenhof Bremmer is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Rijkens Roddenhof, "Stamboom Roddenhof Bremmer", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-roddenhof-bremmer/I206.php : benaderd 25 juni 2021), "Maria Seinen Bartels (1787-1862)".

Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!


Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?