De temperatuur op 13 september 1919 lag tussen 12,9 °C en 31,2 °C en was gemiddeld 20,7 °C. Er was 8,4 uur zonneschijn (65%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
3 januari » Ernest Rutherford slaagt erin een atoom te splitsen.
23 februari » Benito Mussolini richt in Rome zijn fascistische partij op.
11 augustus » Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekent de grondwet: de Weimarrepubliek is een feit.
19 augustus » Afghanistan wordt onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
23 september » Oprichting van de Portugese omnisportvereniging CF Belenenses.
19 november » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Celebes in Nederlands-Indië.
De temperatuur op 12 juni 1947 lag tussen 4,4 °C en 16,5 °C en was gemiddeld 11,0 °C. Er was 12,5 uur zonneschijn (75%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
10 februari » Oprichting NRU, voorloper van de NTS.
15 april » Oprichting van de Radio Nederland Wereldomroep.
16 april » Tijdens een grote brand op 16 april en 17 april ontploffen twee schepen met ammoniumnitraat (en zwavel), de Grand Camp en de High Flyer, in de haven van Texas City. Zeshonderd personen komen om.
27 april » Maria Goretti (1890-1902), een Italiaans meisje dat door haar aanrander werd vermoord, wordt in Rome zalig verklaard door paus Pius XII.
24 juni » De eerste bekende rapportage van een UFO: Kenneth Arnold, vliegend over de staat Washington, ziet negen lichtgevende ronde objecten.
8 juli » Volgens een persbericht van de Amerikaans luchtmacht is in Roswell in New Mexico een vliegende schotel geland.
De temperatuur op 13 oktober 1997 lag tussen 6,6 °C en 12,2 °C en was gemiddeld 9,0 °C. Er was 5,6 mm neerslag gedurende 3,4 uur. Er was 2,9 uur zonneschijn (27%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
12 januari » De Franse polemist en schrijver Jean-Edern Hallier overlijdt in de Normandische stad Deauville aan een hersenbloeding. Hij werd zestig jaar.
8 februari » Ontslag van de Belg Henri Lemaître als nuntius in Nederland en benoeming van de Italiaan Angelo Acerbi tot zijn opvolger.
14 maart » Dawid Kownacki, Pools voetballer
31 maart » De twee rivaliserende co-premiers van Cambodja proberen een gewelddadige politieke crisis in hun land te voorkomen, nadat een dag eerder bij een aanslag in Phnom Penh zeker zestien mensen om het leven zijn gekomen.
23 juni » Een groot deel van Midden-Nederland wordt getroffen door een stroomuitval. Het treinverkeer rondom Utrecht ligt hierdoor uren stil.
15 oktober » De Thrust SSC verbreekt het snelheidsrecord op land en breekt als eerste voertuig op land officieel door de geluidsbarrière.
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.