Stamboom Pasman-Kuit

Foto van Henk Pasman
De publicatie Stamboom Pasman-Kuit is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 96.947 personen. Vanwege privacy zijn 6.186 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zondag 26 november 2023.


Ik ben de middelste van de vijf zonen van Willem Pasman (1915-1970) en Luise Techtmeyer (1911-1984). Jan Jansz Pasman (ca. 1725-1763) en zijn vrouw Hendrikje Hendriks Soetevent (ca. 1725-1759) zijn mijn vroegst bekende voorouders in de rechte lijn. Hun leven speelde zich af in de regio Amsterdam. Mijn vader is daar ook geboren evenals twee van mijn broers. Zelf ben ik in Doetinchem ter wereld gekomen.

Voor zover ik weet, is de naam Pasman verwant aan het woordje 'pas', dat in het Gelders dialect 'een groepje bomen in een open veld' betekent. Dit woordje komt ook voor in de familienaam Te Pas, een naam die ook veel in de Gelderse Achterhoek voorkomt. In Doetinchem is een Pasplein. Ik vermoed, dat mijn voorouders ook uit Gelderland komen maar heb dat jammer genoeg (nog) niet aan kunnen tonen. Het zou mooi zijn als me dat nog eens lukte.

Deze stamboom is nog lang niet compleet. Ik werk er nog steeds aan. Voor eventuele aanvullingen of verbeteringen houd ik me ten zeerste aanbevolen.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!