genealogieonline

Stamboom Monkel-Tigchelaar

Foto van Martin Monkel

De publicatie Stamboom Monkel-Tigchelaar is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 15.947 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 154 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


In deze publicatie is de stamboom opgenomen van mijn voorouders, de familie Monkel. Tevens is de stamboom uitgewerkt van de meisjesnaam van mijn moeder, de familie Tigchelaar. In de betreffende genealogie zijn alle mannelijke nazaten opgenomen. Dus als een dochter huwde en kinderen kreeg zijn deze nakomelingen niet vermeld.

De oorsprong van de familiegeschiedenis ligt vrijwel geheel in Friesland. Voor wat betreft mijn achternaam Monkel werd in eerste instantie gedacht in de richting van Frankrijk vanwege een mogelijke verbastering van "mon oncle" of Vlaanderen omdat aldaar het werkwoord "monkelen" nog regelmatig in het taalgebruik voorkomt.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!