De temperatuur op 6 april 1917 lag tussen -0.3 °C en 10,1 °C en was gemiddeld 4,0 °C. Er was 4,9 mm neerslag. Er was 0.6 uur zonneschijn (5%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
8 maart » De VS grijpen in op Cuba als steun aan president Mario Garcia Menocal tegen opstandelingen van de liberale partij
8 maart » De februarirevolutie begint in Petrograd (Sint-Petersburg), Rusland (23 februari op de juliaanse kalender).
15 mei » Troonsafstand van Nicolaas II van Rusland namens hem en zijn zoon Aleksej.
21 september » Britse troepen verslaan de Turken bij Megiddo. De Slag bij Megiddo is afgelopen en de Ottomanen worden uit Palestina verdreven.
15 december » Matrozen van de Z 8 organiseren uit ontevredenheid over de slechte kwaliteit van het brood een eigen voedselactie. Hierbij wordt bij de aanleverende bakkerij het bedorven brood onder druk omgeruild.
15 december » Wapenstilstand aan het oostfront, de onderhandelingen lopen uit op de Vrede van Brest-Litovsk.
Trouwdag 20 februari 1941
De temperatuur op 20 februari 1941 lag tussen 0.2 °C en 2,7 °C en was gemiddeld 1,1 °C. Er was 0.8 mm neerslag gedurende 0.4 uur. De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. Bron: KNMI
20 januari » Franklin Delano Roosevelt wordt voor de derde maal als president geïnaugureerd, een unicum in de Amerikaanse geschiedenis.
10 april » Met steun van Adolf Hitler wordt de 'onafhankelijke staat van de Kroaten' geproclameerd.
30 juni » Wegvoering van de Nederlandse ex-premier Colijn door de Duitsers.
26 november » Libanon wordt onafhankelijk van Frankrijk.
28 november » Eerste van de vier historische ontmoetingen tussen de Mufti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini en Adolf Hitler.
7 december » In reactie op de Japanse aanval op Pearl Harbor raken de Verenigde Staten officieel betrokken bij de Tweede Wereldoorlog.
Dag van overlijden 31 juli 1989
De temperatuur op 31 juli 1989 lag tussen 10,8 °C en 18,4 °C en was gemiddeld 14,1 °C. Er was 5,4 mm neerslag gedurende 2,6 uur. Er was 5,6 uur zonneschijn (36%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
7 januari » Met het overlijden van keizer Hirohito (87) eindigt voor Japan de zogenaamde Showaperiode (periode van verlichte vrede). Hirohito's zoon, Akihito, wordt de nieuwe keizer en een nieuwe periode, de Heiseiperiode, begint op 8 januari.
2 mei » Val van het Nederlands kabinet Lubbers II.
22 juni » In de Andes stort een vliegtuig van de Peruviaanse luchtmacht neer, alle 59 inzittenden komen om het leven.
2 augustus » Benoeming van de Nederlander Diogo Reesink tot bisschop van Almenara in Brazilië.
27 augustus » UNITA-leider Jonas Savimbi maakt na besprekingen in Pretoria met Zuid-Afrika's waarnemend president F.W. de Klerk bekend dat zijn guerrillastrijders het staakt-het-vuren in Angola weer voor een maand zullen respecteren.
27 november » Alle 107 inzittenden van een Colombiaans vliegtuig dat op weg was van Bogotá naar Cali komen om het leven als aan boord een bom ontploft. Het drugskartel van Pablo Escobar wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslag.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Kees Meeuwesen, "Stamboom Meeuwesen-Schouten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-meeuwesen-schouten/I500161.php : benaderd 15 juni 2025), "Nicolaas van den Hurk (1917-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.