De temperatuur op 10 september 1911 lag tussen 8,8 °C en 21,7 °C en was gemiddeld 15,2 °C. Er was 10,4 uur zonneschijn (80%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
8 april » In Leiden ontdekt Heike Kamerlingh Onnes supergeleiding.
22 mei » In de Duitse havenstad Kiel loopt de Kaiser van stapel, het eerste turbine-lijnschip ter wereld.
22 augustus » In het Louvre wordt ontdekt dat de Mona Lisa is gestolen.
29 oktober » Luxemburg speelt de eerste voetbalinterland uit zijn geschiedenis en verliest met 4-1 van Frankrijk.
30 oktober » In Brussel vindt onder leiding van Hendrik Lorentz de allereerste Solvay-conferentie plaats.
1 november » Italiaans-Turkse Oorlog - Tweede-luitenant vlieger Giulio Gavotti laat uit zijn Etrich Taube vier Cipelli-granaten vallen op vijandelijke stellingen en voert hierdoor de eerste bombardementen met behulp van een vliegtuig uit in de geschiedenis.
De temperatuur op 17 mei 1956 lag tussen 2,0 °C en 14,6 °C en was gemiddeld 10,0 °C. Er was 8,3 uur zonneschijn (53%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.