Stamboom familie Makker-Goris » Wouter Jacobs van Schevickhoven (1595-< 1653)

Persoonlijke gegevens Wouter Jacobs van Schevickhoven 


Gezin van Wouter Jacobs van Schevickhoven

Hij is getrouwd met Meynsge Cornelis van.

.


Kind(eren):

  1. Aert Wouterse van Schevickhoven  1620-???? 


Notities over Wouter Jacobs van Schevickhoven

Schevichoven is een buitenplaats in Leersum in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het ligt aan de Middelweg nr. 85 in Leersum, niet ver van Broekhuizen.
Het huidige gebouw met twee trapgevels is een restant van het kasteel. Het huis werd in 1911 uitgebreid met een herenkamer. Tussen 1954 tot 1981 was het een proefboerderij van het Centraal Veevoeder Instituut, in 1981 werd het weer een particuliere boerderij.[1] De buitenplaats bestaat uit een boerderij, een jachthuis een schaapskooi en een duiventoren. De huidige boerderij dateert uit 1911, de schaapskooi is tussen 1983 en 1985 geheel vernieuwd. De vierkante wit gepleisterde duiventoren met zadeldak naast gebouw dateert uit de 17e eeuw.
Het bisschoppelijke leen Schevichoven wordt voor de eerste keer genoemd in 1394. Het wordt dan omschreven als twee hoeven lands, veens ende hoefslag, geheiten Schevinchoven. Schevichoven betekent Vlashoeve. In 1622 voegt Johan van Renesse van der Aa het bij Zuilenstein. Het goed komt door vererving aan zijn dochter Agnes van Renesse van der Aa Schevichoven die getrouwd is met admiraal Jacob van Wassenaer Obdam. Toen Willem van Nassau, heer van Zuylenstein in 1700 eigenaar werd, behoorde het huis opnieuw tot Zuylenstein
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Schevichoven

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Wouter Jacobs van Schevickhoven?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam Van Schevickhoven


    

De publicatie Stamboom familie Makker-Goris is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Nico Makker, "Stamboom familie Makker-Goris", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-makker-goris/I1848.php : benaderd 29 mei 2022), "Wouter Jacobs van Schevickhoven (1595-< 1653)".