Stamboom Bartholomeus Lievaart en Hilda van Spronsen » Adriaan Dirks Mostert (± 1590-> 1644)

Persoonlijke gegevens Adriaan Dirks Mostert 


Voorouders (en nakomelingen) van Adriaan Dirks Mostert

Dirk Simons Mostert
± 1560-< 1612

Adriaan Dirks Mostert
± 1590-> 1644


Gezin van Adriaan Dirks Mostert


Kind(eren):

  1. Nicolaas Adriaans Mostert  > 1640-> 1691 


Notities over Adriaan Dirks Mostert

AKTES
1
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
AANKOOP VAN GROND
Nr. 3 folio 3 d.d. 30-03-1630.
Gerrit Cornelisz. wonende in Papsou heeft verkocht aan Adriaen Dircxz. Mostert onze inwoner 2 morgen 84 roeden patrimoniaal eigen land, belend ten N: de Zouteveenseweg, ten Z: Arent Cornelisz. Coos met eigen, ten O: Jacob Pietersz. met bruikwaar en ten W: de voorn. Coos met bruikwaar. Niet belast. Prijs f 1.050 carolus, contant geld.
---

2
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
VERMELDING
Nr. 13 folio 11v d.d. 30-07-1631
......heeft nog aan zijn zoon verkocht 1 morgen 2 hond 26 roeden land in Zouteveen, belend ten O: het ambacht van Vrijenban, ten Z: de Zwet, ten W: het Weeshuis van Delft en ten N: Arijen Dircxz. Mostert.....
---

3
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
VERMELDING
Nr. 32 folio 25 d.d. 03-05-1634.
....De ene morgen vlietland is belend ten O: Adriaen Mostaert, ten W: de weduwe en erfgenamen van Dirck Sijmonsz. Mostaert met eigen, ten Z: Lenert Cornelisz. met eigen en ten N: de kinderen van Jan Franchoijsz, met bruikwaar.
---

4
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
AANKOOP VAN GROND
Nr. 51 folio 42v. d.d. 27-05-1635.
Anderies Leendertsen wonende in Papsou gehuwd met Lijsbeth Cornelis Cornelis die weduwe was van Gerrit Cornelissen, heeft verkocht aan Adriaen Dircxsen Mostert onze inwoner 2 morgen land, belend ten Z: de Zwet, ten W: Arijen Arijenssen Moijman, ten N: de Veenweg en ten O: Jan Janssen de Jonge. Vrij en niet belast. Prijs f 1.125 carolus van 40 groten.
---

5
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek

VERMELDING

Nr. 54 folio 44v. d.d. 09-06-1635.
....en de resterende ene morgen de Acht Westambachten, belend in het geheel ten O: Adriaen Dircksz. Mostaert, Aelbrecht Jansz. van der Meer en Jacob Pietersz. van Vliet met bruikwaar en eigen, ten W: Frans Sijmonsz. met eigen en bruikwaar, strekkende van de meertuinen tot in de Zwet. Alles gelegen in Zouteveen.....
---

6
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
VERMELDING
Nr. 77 folio 68 d.d. 11-06-1639.
...Het strekweer is in het geheel belend ten Z: Jacob Jansz. van der Arent en ten N: Arent Dircxz. Mostaert met bruikwaar, strekkende uit de voorn. Veenweg westwaarts over de Vlaardingse kade tot in de Vlaardingse vaart....
---

7
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
VERMELDING
Nr. 78 folio 70 d.d. 17-06-1639
.... gelegen annex de andere aan de wederzijden van de Oostveense weg, belend ten O: het Weeshuis van Delft en ten W: Arijen Dircksz. Mostert, Isbrant Willemsz. van Overrijt, Lenert Cornelisz. en het land dat Pieter Adriaensz. gebruikt, strekkende uit de Zwet noord op tot achter aan de Slinksloot.....
---

8
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
LEEN
Nr. 93 folio 84 d.d. 03-04-1641.
Joris Cornelisz. den Boer heeft verkocht aan Annetgen Sijmonsdr. zijn moeder, 2 morgen land, gelegen in een kamp van 5 morgen met Cors Heijnricxz., waar bruiker van is Pieter Pouwelsz. en mede nog Adriaen Dircksz. Mostert met 1½ morgen, belend ten O: Jan Willemsz. van Overrijt en Claes Jansz. Bloot en ten W: Pieter Pouwelsz. en Adriaen Dircksz. Mostert voorn., strekkende van de Zouteveense weg af tot de Slinksloot toe, zoals het de verkoper op 04-01-1640 door de erfgenamen van Pieter Jansz. Verhouck en Geertruijt van der Meer is opgedragen. Niet belast. Prijs f 1.400 carolus, contant geld.

9
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
AANKOOP VAN GROND
Nr. 94 folio 85 d.d. 03-04-1641.
Annetgen Sijmonsdr. weduwe Cornelis Jansz. den Boer geassisteerd door Arijen Cornelisz. den Boer haar zoon als gekozen voogd, heeft verkocht aan Arijen Dircksz. Mostert 1½ morgen land, gelegen in een kamp van 5 morgen, gemeen met Cors Heijnricksz., waar bruiker van is Pieter Pouwelsz. en mede Joris Cornelisz. den Boer, belend en strekkende zoals omschreven in de oude opdrachtbrief in dato 04-01-1640. Niet belast. Prijs f 1.018 carolus, contant geld.
---

10
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
VERMELDING
Nr. 112 folio 100 d.d. 08-07-1643
....Onder de eigen landen zijn begrepen de 2 meertuinen welke belend zijn ten N: het meer, ten O: Arent Dircksz. Mostert, ten Z: de oude Slinksloot en ten W: Lenert Arentsz. ....
---

11
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
VERMELDING
Nr. 121 folio 109 d.d. 28-04-1644
groot in het geheel 8 morgen 4 hond 20 roeden, gelegen voor de voorsz. woning, belend in het geheel ten Z: Jacob Jansz. van der Arent en ten N: Arent Dircxz. Mostert met bruikwaar, strekkende uit de Veenweg westwaarts op over de Vlaardingse kade tot in de vaart.
Opmerking: Er staat Arent, maar dit gaat vrijwel zeker over Arij (Adriaan).
---

12
Uit: Rechtelijk archief Zouteveen - giftboek
VERMELDING
Nr. 9 folio 7 d.d. 04-04-1651
...Strekkende en belend ten Z: de Zwet, ten N: de weduwe van Arien Dircxz. Mostert met eigen, ten W: het Weeshuis van Delft en ten O: Jacob Claesz. Nieuweveen met bruikwaar. Vrij en niet belast. ..
---
----------

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Adriaan Dirks Mostert?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Adriaan Dirks Mostert

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Mostert

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Mostert.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Mostert.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Mostert (onder)zoekt.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Hedwich de Vries, "Stamboom Bartholomeus Lievaart en Hilda van Spronsen", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-lievaard-van-spronsen/I1465.php : benaderd 1 oktober 2022), "Adriaan Dirks Mostert (± 1590-> 1644)".