2 april » Dimitri Spijagin (Russisch minister van Binnenlandse Zaken wordt in Mariinskipaleis vermoordt door een terrorist)
20 mei » Cuba wordt onafhankelijk van de Verenigde Staten.
9 augustus » Eduard VII wordt gekroond als koning van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Ierland.
23 augustus » Bij Herwijnen slaat een bootje om met passagiers voor een voor anker liggend stoomschip, vijf van de tien opvarenden verdrinken.
25 augustus » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Montevideo Wanderers FC.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
Trouwdag 12 oktober 1926
De temperatuur op 12 oktober 1926 lag tussen 8,2 °C en 14,9 °C en was gemiddeld 11,2 °C. Er was 14,1 mm neerslag. Er was 5,1 uur zonneschijn (47%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
27 januari » John Logie Baird geeft de eerste demonstratie van een nieuwe uitvinding: de televisie.
19 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Sogndal Idrettslag, het latere Sogndal Fotball.
18 april » Oprichting van de Ecuadoraanse voetbalclub Club 9 de Octubre.
4 juli » Oprichting van de Bosnische voetbalclub Borac Banja Luka.
25 november » Atatürk verbiedt het dragen van een fez, een traditioneel hoofddeksel, in Turkije.
25 december » Yoshihito, de 123ste keizer van Japan, sterft aan een hartaanval.
Dag van overlijden 16 juli 1994
De temperatuur op 16 juli 1994 lag tussen 15,1 °C en 24,7 °C en was gemiddeld 19,9 °C. Er was 6,1 uur zonneschijn (37%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van maandag 22 augustus 1994 tot maandag 3 augustus 1998 was er in Nederland het kabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I met als eerste minister W. Kok (PvdA).
15 januari » De Amsterdamse wethouder Frank de Grave opent tijdens een bijeenkomst in De Balie in de stad Amsterdam "De Digitale Stad". Hij stuurt een e-mail aan de Amerikaanse vicepresident Al Gore, die echter door technische problemen niet aankomt.
14 maart » Computerfabrikant Apple kondigt zijn eerste computers met een PowerPC Risc-processor aan.
22 maart » In Siberië stort een Airbus A310 van de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot neer; alle 75 inzittenden komen om het leven.
26 mei » Els De Temmerman, correspondente van de Volkskrant en de BRT in Afrika, wint de Dick Scherpenzeelprijs 1993.
3 juli » Cambodjaanse autoriteiten weten een poging tot staatsgreep te verijdelen. Een van de coupleiders is een zoon van koning Norodom Sihanouk, ex-vice-premier prins Norodom Chakrapong.
18 juli » Bomaanslag op het AMIA-gebouw: Een autobom verwoest het joods cultureel centrum in Buenos Aires, met 85 doden en ruim tweehonderd gewonden als gevolg.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Gerard M. Kruithof, "Stamboom Kruithof", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kruithof/I412424560847.php : benaderd 22 maart 2025), "Dirkje van Vliet (1902-1994)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.