De temperatuur op 25 september 1922 lag tussen 9,3 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 10,6 °C. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
14 maart » Oprichting van de Missio sui juris Urga in Mongolië.
30 april » Oprichting van de Poolse voetbalclub Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski.
8 juni » Huwelijk van koning Alexander I van Joegoslavië en prinses Marie van Hohenzollern-Sigmaringen in Belgrado.
12 september » Opening van het Stade Marcel Picot in de Franse stad Tomblaine.
6 december » In Londen wordt een overeenkomst getekend tussen Britse en Ierse vertegenwoordigers waarbij Ierland de status van dominion wordt verleend.
Trouwdag 20 juli 1953
De temperatuur op 20 juli 1953 lag tussen 13,2 °C en 21,0 °C en was gemiddeld 16,0 °C. Er was 2,7 mm neerslag gedurende 3,3 uur. Er was 0.7 uur zonneschijn (4%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
13 januari » Bij een mijnramp in Escouffiaux nabij Wasmes vallen zeventien doden.
2 juni » Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk wordt gekroond tot koningin, de eerste kroning die op televisie wordt uitgezonden.
29 juni » Oprichting van de rooms-katholieke Apostolische Prefectuur Koeweit .
9 oktober » Opening van de Lijnbaan in Rotterdam, de eerste autovrije winkelstraat van Nederland.
6 november » Het laatste dijkgat na de watersnoodramp van 1953 wordt gesloten bij de plaats Ouwerkerk.
10 december » Dr. Albert Schweitzer krijgt de Nobelprijs voor de Vrede.
Dag van overlijden 16 januari 1993
De temperatuur op 16 januari 1993 lag tussen 9,4 °C en 14,1 °C en was gemiddeld 11,5 °C. Er was 0.5 uur zonneschijn (6%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
10 januari » Zwemster Franziska van Almsick scherpt in Peking haar eigen, vier dagen oude wereldrecord op de 100 meter vrije slag kortebaan (25 meter) aan tot 53,33.
13 januari » Het dodental als gevolg van botsingen tussen hindoes en moslims in de Indiase stad Bombay loopt op tot bijna vijfhonderd. De meeste slachtoffers zijn moslims.
17 februari » In de nacht van 16 op 17 zinkt voor de kust van Haïti de overbeladen veerboot Neptune met vluchtelingen: 800 doden en een onbekend aantal vermisten.
15 maart » De Verenigde Naties kondigen aan dat ze de daaropvolgende maand zullen beginnen met de repatriëring van 1,3 miljoen Mozambikaanse vluchtelingen, die hun Afrikaanse land verlaten hebben vanwege de zestien jaar durende burgeroorlog.
20 augustus » Een aardbeving met de kracht van zeven op de Schaal van Richter treft Papoea Nieuw Guinea.
11 december » De christendemocraat Eduardo Frei wint de Chileense presidentsverkiezingen. Hij verslaat zijn rechtse rivaal Arturo Alessandri met 58 tegen 42 procent van de stemmen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Els Koek, "Stamboom Koek (Schokland), Schouten, Bünnemeijer en Bongers", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-koek-schokland/I7839.php : benaderd 5 oktober 2024), "Johannes Theodorus Driever (1922-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.