genealogieonline

Stamboom Jong-van der Gragt

Foto van Dick Jong

De publicatie Stamboom Jong-van der Gragt is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 7.451 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


De oorprong van onze familie Jong is Lutjebroek. De stamvader van onze familie is Rieuwert Nuweveen. Ik heb de bronnen van onze familieleden zoveel mogelijk opgezocht want ik had er bij het boekje van Hr Sijfert Jong uit Andijk geen. Ik heb er wel erg veel aan gehad bij het opzoeken waarvoor dank. De familie Jong uit Zwaag en Blokker is een andere familie dan die van Lutjebroek want die heeft zijn oorsprong in Veenhuizen, NH.

De oorsprong van de familie van der Gragt is hier tot Blaricum. In de Gens Nostra van mei 1978 staat de familie beschreven. Er was echter in deze publicatie bij Lucas, zoon van Gerrit van der Gracht uit Hoorn (hoedenmaker) gehuwd met Susanne de Cantelu, als vrouw genoemd Maartje Nieuwenhuizen maar de naam is Maartje Grootenhuijs. Lucas en Maartje woonden in Westwoud en de doopgetuigen van hun kinderen zijn Joanna Bruijnja uit Hoorn (de tweede vrouw van Gerrit) en Marijtje Schooneman uit Lutjebroek (vrouw van Bruno, zoon van Gerrit) en Aaltje Taman uit Hoorn (vrouw van Jacobus, de zoon van Gerrit). 

In de 16 eeuw woonden de Van der Grachten in Blaricum. Hun nakomelingen gebruikten namen als Graft, Gragt, Grueff, en De Gooyer en Ruijsdaal. De Erfgooiers van deze stamboom woonden oorspronkelijk in drie grote boerderijen.

Mijn interesse om de stamboom uit te zoeken kwam door een telefoontje in de jaren 70 aan mijn schoonvader Piet van der Gragt uit Spanbroek. Hem werd door een stamboomonderzoeker verteld of hij wel wist dat hij familie was van de schilder Ruijsdaal.

Beschrijving wapen: Gevierendeeld 1 en 4 in zilver een geplante boom en aan de rechterzijde geplaatst een op de grond staand schaap met een touw aan de stam verbonden. 2 en 3 in groen drie vijfbladige bloemen. Helmteken: dito bloem tussen vlucht.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen


Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de afbeeldingen van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.Terug naar de voorpagina

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!


Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!

   Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?