Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders ouders broers/zussen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.
Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Boelen.
Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Boelen (onder)zoekt.
Historische context (op basis van trouwdag 7 maart 1942)
De temperatuur op 7 maart 1942 lag tussen -4.4 °C en -0.2 °C en was gemiddeld -1.7 °C. Er was 4,3 mm neerslag gedurende 3,8 uur. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-westen. Bron: KNMI (weerstation De Bilt/Nederland)
Tobroek valt. De Duitse Kolonel-Generaal Erwin Rommel, bevelhebber van het Afrika-korps, verovert de Noord-Afrikaanse havenstad op het Britse leger. Er werden 25.000 gevangenen gemaakt, naast onoverzienbare massa's wapens en voorraden. Daags nadien werd Rommel bevorderd tot Generaal-Veldmaarschalk. In oktober 1943 stelde echter Generaal Bernard Montgomery, met zijn 8ste leger, orde op zaken bij El Alamein en werd Rommel teruggedrongen.
Tweehonderd katholieke joden, die tot nu toe buiten de Jodenvervolging bleven, worden als represaille voor de brief van de Nederlandse bisschoppen, afgevoerd naar vernietigingskampen. Onder hen is Edith Stein.
In Rotterdam wordt de Maastunnel geopend. De overwelving is 1426 meter lang, de tunnel zelf meet 1070,15 meter. Er is bijna vijf jaar aan gewerkt.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zodermeer gekopieerd worden of herpubliceerd!
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens!
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief)!
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron!