genealogieonline

Stamboom Jacobs » Margarieta Tideman

Persoonlijke gegevens Margarieta Tideman Vrouwelijk


Voorouders (en nakomelingen) van Margarieta Tideman


Gezin van Margarieta Tideman

Zij is getrouwd met Egbert van Eerde op 16 mei 1765 te Coevorden.

Kind(eren):

  1. Geziena van Eerde  1766-1803
  2. Johanna Wilhelmina van Eerde  1767-1840
  3. Albertus van Eerde  1769-1828 Tree 8
  4. Anna van Eerde  1770-1770
  5. Jan Rudolph van Eerde  1774-1835 Tree 8
  6. Fenna van Eerde  1777-1847


Notities bij Margarieta Tideman

H. Slingenberg, geauthoriseerde scholtus der Stad Coevorden en diens Jurisdictie, certeficeere bij deesen, dat voor mij en twee stemgeregtigde keurnoten hier onder benoemd, in den Gerigte gecompareerd of verscheenen zijn, Dominus J. Havinga te Bellingeweer, nomina uxor Judith Tideman, benevens M. Tideman weduwe wijlen de predikant E. van Eerde, de laaste geadsisteerd met G. Wildrik, te zaamen erfgenaamen wijlen haar moeder G. l'Empereur weduwe Tideman, welke bij deesen verklaarden te cedeeren, transporteeren en in vollen erffelijken eygendom over te draagen aan den burger Harm Assen van Holthoone, een weide in de Coevorsche Mars, zoo groot en klein als dezelve daar geleegen is, met alle derzelver recht en gerechtigheid, lusten en lasten, schattingen en zwarigheeden, zonder iets voor of nadeeligs te reserveeren, of zo en in diervoegen als dezelve door wijlen des comparanten moeder is bezeeten, en door hun op den 9 October 1797, publyk ten overstaan van 't Gerigte alhier is verkogt, en wijl comparanten verklaarden de beloofde kooppenningen alle en ten vollen ontfangen te hebben, en daar voor voldaan en betaald te zijn, zoo passeerden zij comparanten deesen voor volle quitantie, met belofte om het gemelde verkogte te zullen wagten en waaren voor de evictie op of aanspraake als na regten.

Tot vestenisse deezes hebben de comparanten en transportanten hiervan den stok gelegt na Landregte, aan den aankoper voornoemd, die dezelve ook alzoo weederom heeft op en aangenoomen, voor ons scholtus en stemgeregtigde keurnoten die waaren de burgers H. Rikkers en G. Woltersom.

In waarheids oirconde hebben wij deesen scholtus en genoemde keurnooten deesen geteekend, en heb ik scholtus deezen met mijn amptszegel gecorroboreert.

Actum Coevorden den 9 November 1798.

Tijdbalk Margarieta Tideman

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Tideman

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Tideman.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Tideman.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Tideman (onder)zoekt.

Historische context (op basis van trouwdag 16 mei 1765)


    ?


De publicatie Stamboom Jacobs is samengesteld door (neem contact op).