Stamboom I.D.M. de Vries » Bernard de Deen ( Gouverneur en regent van het hertogdom van Normandie tot aan de dood 942 van Willem I, hertog van Normandie ) (860-955)

Persoonlijke gegevens Bernard de Deen ( Gouverneur en regent van het hertogdom van Normandie tot aan de dood 942 van Willem I, hertog van Normandie ) 


Voorouders (en nakomelingen) van Bernard de Deen ( Gouverneur en regent van het hertogdom van Normandie tot aan de dood 942 van Willem I, hertog van Normandie )

Bernard de Deen ( Gouverneur en regent van het hertogdom van Normandie tot aan de dood 942 van Willem I, hertog van Normandie )
860-955Gezin van Bernard de Deen ( Gouverneur en regent van het hertogdom van Normandie tot aan de dood 942 van Willem I, hertog van Normandie )

Hij is getrouwd met Sprote van Bourgondie (prinses van Bourgondie).

Zij zijn getrouwd


Kind(eren):

  1. Torf (Torfulus de Rijke) van Harcourt (Baron van Tourville en Pont-Audemer)  913-???? 


Notities over Bernard de Deen ( Gouverneur en regent van het hertogdom van Normandie tot aan de dood 942 van Willem I, hertog van Normandie )

De eerste seigneurs van Harcourt .
Bernard de Deen ca.910 , metgezel van Rollo , gouverneur en regent van het hertogdom van Normandië tot aan de dood van Willem I, hertog van Normandië (942)
Torf ca.945 , baron van Tourville , zoon van Bernard de Deen en van Sprote, prinses van Bourgondië .
Turquetil (985 - 1020's), zoon van Torf en Ertemberge van Briquebec. gouverneur van Willem de Veroveraar tijdens zijn minderheid.
Anquetil van Harcourt ca.990 , zoon van Turquetil en Anceline van Montfort, was de eerste seigneur van Harcourt bekend onder deze titel.
In 1066 begeleidde hij Willem de Veroveraar op zijn verovering van Engeland, het verkrijgen landt in Engeland.
Zijn bezittingen gestrekt langs beide zijden van het Engels Kanaal . Hij trouwde Ève van Boissey.
Boodschap van Harcourt , seigneur van Harcourt, deelgenomen aan de verovering van Engeland aan de zijde van Willem de Veroveraar
Robert Ier van Harcourt ca.1067 , genaamd le Fort (de Sterke), broer van de Boodschap , die hij slaagde. Hij nam ook deel aan de verovering van Engeland, maar keerde terug naar Normandië. Hij bouwde het eerste château d'Harcourt , en trouwde Colette van Argouges.
Philippe d'Harcourt (overleden 1163), kanselier van Engeland (1139-1140)
Guillaume van Harcourt ca.1100 , zoon van Robert I, steund Hendrik I van Engeland in zijn oorlogen in Normandië. Hij trouwde Hue van Amboise.
Robert II van Harcourt ca. 1143 , genaamd le Vaillant (de Valiant) of le Fort , zoon van Guillaume. Hij vergezelde zijn leenheer Richard I van Engeland op de Derde Kruistocht en werd door aangewezen John van Engeland als zijn borg en gijzeling in 1200 in de met gesloten vrede Filips II Augustus . Hij werd ook seigneur van Elbeuf door zijn 1179 huwelijk met Jeanne van Meulan .
Richard van Harcourt ca.1185 , baron van Harcourt, zoon van Robert II, trouwde in 1213 met Jeanne de la Roche-Tesson, erfgename van de vicomte van Saint-Sauveur
Broer Jean I (geboren c.1190), genaamd le Pruof homme , baron van Harcourt, vicomte van Saint-Sauveur . Rond 1240 trouwde hij met Alix van Beaumont (overleden 1275) Bron; http://en.wikipedia.org/wiki/Harcourt_family

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Bernard de Deen ( Gouverneur en regent van het hertogdom van Normandie tot aan de dood 942 van Willem I, hertog van Normandie )?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam De Deen ( Gouverneur en regent van het hertogdom van Normandie tot aan de dood 942 van Willem I, hertog van Normandie )


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


De publicatie Stamboom I.D.M. de Vries is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Ger de Vries, "Stamboom I.D.M. de Vries", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I8936.php : benaderd 30 maart 2023), "Bernard de Deen ( Gouverneur en regent van het hertogdom van Normandie tot aan de dood 942 van Willem I, hertog van Normandie ) (860-955)".