Stamboom I.D.M. de Vries » Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358) (± 1341-????)

Persoonlijke gegevens Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358) 


Voorouders (en nakomelingen) van Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358)


Gezin van Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358)

Zij is getrouwd met Heinrich IV Henricszn. van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377).

Zij zijn getrouwd.


Kind(eren):

  1. Heinrich V van Baexen (Heer van Baexem, Leenman)  ± 1380-???? 
  2. Johan (de Jonge) van Baexen (Schepen te Roermond,1421, 1430 en 1440)  ± 1388-< 1450


Notities over Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358)

Omdat Heinrich in 1377 ook goederen van Papenhoven en Grathem in bezit heeft gekregen ga ik er vanuit dat hij mogelijk met Heylwigis van Dieteren (genoemd van Papenhoven 1358) te Papenhoven was gehuwd, haar vader Wynant van Dieteren had 1335 Het leenheerschap van het feodaal goed Dieteren geruild tegen de lene te Papenhoven mits deze ook feodaal goed werden.
------------------------------------------------------------------------
Regest13 1358 september 1 "Datum anno a nativitate Domini millesimo trecentesimo quinquagesimo octavo, prima die mensis Septembris"
Agnes de Beechoven, abdis van het convent te Susteren, oorkondt, dat zij de volgende testamentaire beschikkingen heeft getroffen: van alle renten in natura en geld, die Johannes de Houtheym haar schuldig is, schenkt zij de helft aan haar opvolgsters in de abbatiale waardigheid en de andere helft aan de rector van het altaar van Sint-Paulus in de kerk te Susteren. Verder maakt zij legaten voor dekanes Aleydis de Opheym; Johannes de Eghte; Elisabeth de Boschusen; Agnes de Nova Domo; Katharina de Voerendale; Beatrix de Gracht; Hildeswindes de Ritersbeke; Meyna de Boschusen; haar dienaren Gerardus, Petrus en Fredericus; haar dienares Emmela, vrfouw van Hermannus; Johannes de Insula; Petrus de Ponte; Giso de Aetsighen; frater Hermannus de Belisia; frater Johannes Pepel; frater Prent; predikheer; frater Gerardus de Ruremunde, predikheer; frater Wilhelmus de Enden, minderbroeder; frater Henricus de Duesborgh; frater Johannes de Ossendorpe; Johannes de Sancto Dyonisio, priester; de begijnen Oda de Geylken en Barbara; Heylwigis dse Papenhoven; Johannes Buesrogghe; Beatrix de Palude; het convent van Sint-Clara te Keulen en anderen. Verder legateert Agnes de Beechoven al haar onroerende goederen aan het convent te Susteren, op voorwaarde, dat jaarlijks aan de rector van het altaar van Sint-Paulus te Susteren een rente uitgekeerd zal worden van twee malder rogge en aan de met het luiden der klok, het onderhouden van het vuur en het schoonhouden van het klooster belaste vrouw een rente van vier malder rogge.
Ook haar roerende goederen, in of buiten het klooster te Maastricht en in haar hoeven te Putte, Beechoven, Papenhoven en Schaebrucke schenkt de erflaatster aan het convent te Susteren behoudens de in het testament gestipuleerde legaten.
Bron; Kapittel van Sint Salvator te Susteren, 1312-1802

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358)?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358)

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Van Papenhoven (de Dieteren, 1358)


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


De publicatie Stamboom I.D.M. de Vries is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Ger de Vries, "Stamboom I.D.M. de Vries", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I27569.php : benaderd 7 oktober 2022), "Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358) (± 1341-????)".