Stamboom I.D.M. de Vries » Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377) (± 1340-????)

Persoonlijke gegevens Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377) 


Voorouders (en nakomelingen) van Heinrich IV Henricszn. van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)


Gezin van Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)

Hij is getrouwd met Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358).

Zij zijn getrouwd.


Kind(eren):

  1. Heinrich V van Baexen (Heer van Baexem, Leenman)  ± 1380-???? 
  2. Johan (de Jonge) van Baexen (Schepen te Roermond,1421, 1430 en 1440)  ± 1388-< 1450


Notities over Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)

1046. 1370 april 20.
Margareet van Bouchout en haar kinderen verkopen aan Henric van Baexen Henriczoon een erfpacht van 2 malder rogge thornse maat gaande uit de kleine tiend van Baexem, losbaar met 12 dubbele moutons.
Medezegelaar; de oom van de kinderen: Johan van Kinre. Habets; Thorn p 272/3. Bron; Regesten Gem. Roermond.
1101. 1374 mei 20.
des saterdages na sancte servaesdach Willem, heer van Horn en Altena, stelt na overleg met Johan van Heinsberg voor zijn vrouw Johanna het weduwegoed vast, groot 800 goudgulden 's jaars, zijn de 600 oude gouden schilden van de koning van Frankrijk, te betalen in de stad Roermond, gaande uit het land van Horn, genaamd Maselant, met name de banken van Wessem, Geistingen, Heithusen, Neer, Haelen en Beegden.
Indien betalingen achterwege blijven, mag Johanna of een ambtman namens haar met een knecht en twee paarden die invorderen en zal kosteloos gehouden worden. Indien in natura geheven wordt, is een malder rogge hornse maat gelijk aan een goed oud schild en een malder evene oud schild.
Omdat hierdoor beschikt wordt over leengoederen van de bisschop van Luik als graaf van Loon en de hertog van Gulik en Gelre beiden hun toestemming geven en mede zegelen.
Medezegelaars: Otto, heer van Arkel, en de gezamenlijke banken die geen zegel hebben onder de zegels van Henrich en Baetze van Baexein.
Kremer; Akademische Beitrage. Bron; Regesten Gem. Roermond.
Jaar 1377 jun 3 klooster Thorn Hendrik van Baexem beleent met Papenhoven en Grathem. Habets.
nr. 1139. jaar 1377 - 1792.
Beleningen met de tiend van Papenhoven onder Grathem, zijnde een groot Horns leen; o.a, families Baexem, de Horion, Zours (Zurs) de Nunhem, de Lom, de la Marck de Baexem.
Bron; Publications LXV p 381/4.
1263. 1387 januari 10.
Heynric van Baexem als leenheer en zes van zijn laten oorkonden, dat Johan genaamd Goeds Duechde, porteneer van het stift Thorn, voor hem gegoed is in 8 malder rogge erfpacht wessemer maat uit het goed van Gerard van Hinderhusen ten behoeve van joffer Margriete van Buren, non te Thorn.
403. 1377 augustus 7 Bron; Regesten Gem. Roermond.
Henricus, zoon van Henricus de Baexem verheft in Kuringen het leengoed dat Willem Proest, ridder, had in Nedereppen, na transport door Willem, eerder bezit van Johannes van Reppen.
Kuringen; Leenhof C 41 f. 87
Bron; Regesten Gem. Roermond.
nr. 9. 1493 apr.11 worden nogmaals bij de deling van de ouderlijke nalatenschap door de kinderen de tienden van papenhoven beschreven.
Bron; Fam. van Moorsel te Baexem.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)


Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).


De publicatie Stamboom I.D.M. de Vries is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Ger de Vries, "Stamboom I.D.M. de Vries", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I1953.php : benaderd 7 oktober 2022), "Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377) (± 1340-????)".