genealogieonline

Stamboom I.D.M. de Vries » Richard van Harcourt (Baron van Harcourt, , Saint-Sauveur-le-Vicomte en Auvers, Heer van Elbeuf , Bourgtheroulde-Infreville , La Saussaye , Brionne , Beaumont-le-Roger , Angeville , en Saint -Nicolas-du-Bosc) (± 1180-1239)

Persoonlijke gegevens Richard van Harcourt (Baron van Harcourt, , Saint-Sauveur-le-Vicomte en Auvers, Heer van Elbeuf , Bourgtheroulde-Infreville , La Saussaye , Brionne , Beaumont-le-Roger , Angeville , en Saint -Nicolas-du-Bosc) 


Voorouders (en nakomelingen) van Richard van Harcourt (Baron van Harcourt, , Saint-Sauveur-le-Vicomte en Auvers, Heer van Elbeuf , Bourgtheroulde-Infreville , La Saussaye , Brionne , Beaumont-le-Roger , Angeville , en Saint -Nicolas-du-Bosc)


Gezin van Richard van Harcourt (Baron van Harcourt, , Saint-Sauveur-le-Vicomte en Auvers, Heer van Elbeuf , Bourgtheroulde-Infreville , La Saussaye , Brionne , Beaumont-le-Roger , Angeville , en Saint -Nicolas-du-Bosc)

Hij is getrouwd met Jeanne de la Roche-Tesson (Dame van Meulan en Brionne, erfgename van de vicomte van Saint-Sauveur).

Zij zijn getrouwd in het jaar 1213.


Kind(eren):

  1. Jean I (le Pruof homme) van Harcourt (Baron van Harcourt, vicomte van Saint-Sauveur)  ± 1199-1288 
  2. Raoul van Harcourt (Heer van Avrilly)  ± 1212-????
  3. Robert van Harcourt (Heer van Beaumesnil)  ± 1214-????
  4. Amaury van Harcourt (Heer van Elbeuf)  ± 1216-1285
  5. Andre van Harcourt (Heer van Cailleville)  ± 1218-????
  6. Hugues I van Harcourt (Heer van Poligny)  ± 1220-???? 
  7. Jeanne van Harcourt (non in Longchamp Abdij)  ± 1222-????
  8. Perrette van Harcourt  ± 1224-????
  9. Alix van Harcourt  ± 1226-????
  10. Margaretha van Harcourt  ± 1228-????


Notities over Richard van Harcourt (Baron van Harcourt, , Saint-Sauveur-le-Vicomte en Auvers, Heer van Elbeuf , Bourgtheroulde-Infreville , La Saussaye , Brionne , Beaumont-le-Roger , Angeville , en Saint -Nicolas-du-Bosc)

De eerste seigneurs van Harcourt .
Bernard de Deen ca.910 , metgezel van Rollo , gouverneur en regent van het hertogdom van Normandië tot aan de dood van Willem I, hertog van Normandië (942)
Torf ca.945 , baron van Tourville , zoon van Bernard de Deen en van Sprote, prinses van Bourgondië .
Turquetil (985 - 1020's), zoon van Torf en Ertemberge van Briquebec. gouverneur van Willem de Veroveraar tijdens zijn minderheid.
Anquetil van Harcourt ca.990 , zoon van Turquetil en Anceline van Montfort, was de eerste seigneur van Harcourt bekend onder deze titel.
In 1066 begeleidde hij Willem de Veroveraar op zijn verovering van Engeland, het verkrijgen landt in Engeland.
Zijn bezittingen gestrekt langs beide zijden van het Engels Kanaal . Hij trouwde Ève van Boissey.
Boodschap van Harcourt , seigneur van Harcourt, deelgenomen aan de verovering van Engeland aan de zijde van Willem de Veroveraar
Robert Ier van Harcourt ca.1067 , genaamd le Fort (de Sterke), broer van de Boodschap , die hij slaagde. Hij nam ook deel aan de verovering van Engeland, maar keerde terug naar Normandië. Hij bouwde het eerste château d'Harcourt , en trouwde Colette van Argouges.
Philippe d'Harcourt (overleden 1163), kanselier van Engeland (1139-1140)
Guillaume van Harcourt ca.1100 , zoon van Robert I, steund Hendrik I van Engeland in zijn oorlogen in Normandië. Hij trouwde Hue van Amboise.
Robert II van Harcourt ca. 1143 , genaamd le Vaillant (de Valiant) of le Fort , zoon van Guillaume. Hij vergezelde zijn leenheer Richard I van Engeland op de Derde Kruistocht en werd door aangewezen John van Engeland als zijn borg en gijzeling in 1200 in de met gesloten vrede Filips II Augustus . Hij werd ook seigneur van Elbeuf door zijn 1179 huwelijk met Jeanne van Meulan .
Richard van Harcourt ca.1180/85 , baron van Harcourt, zoon van Robert II, trouwde in 1213 met Jeanne de la Roche-Tesson, erfgename van de vicomte van Saint-Sauveur
zoon Jean I (geboren 1199), genaamd le Pruof homme , baron van Harcourt, vicomte van Saint-Sauveur . Rond 1240 trouwde hij met Alix van Beaumont (overleden 1275) Bron; http://en.wikipedia.org/wiki/Harcourt_family
Kinderen van Richard (ca. 1180 ,overleden vóór 1242) was baron van Harcourt , Saint-Sauveur-le-Vicomte en Auvers , Heer van Elbeuf , Bourgtheroulde-Infreville , La Saussaye , Brionne , Beaumont-le-Roger , Angeville , en Saint -Nicolas-du-Bosc.
Richard zijn kinderen;
Jean I van Harcourt , Baron van Harcourt
Raoul van Harcourt, vader van de tak van de Heren van Avrilly
Robert van Harcourt, Lord van Beaumesnil, vader van de tak van de Heren van Beaumesnil
Amaury van Harcourt, Lord van Elbeuf , gedood bij de slag van Perpignan in 1285
Andre van Harcourt, Lord van Cailleville
Hugues van Harcourt, Lord van Poligny
Jeanne van Harcourt, non in Longchamp Abbey
Perrette van Harcourt, trouwde met Jean II van Hellenvillers
Alix van Harcourt, getrouwd Philippe van Perusse, Heer van Lavauguyon
Margaretha van Harcourt Bron; wikipedia Richard van Harcourt.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Richard van Harcourt (Baron van Harcourt, , Saint-Sauveur-le-Vicomte en Auvers, Heer van Elbeuf , Bourgtheroulde-Infreville , La Saussaye , Brionne , Beaumont-le-Roger , Angeville , en Saint -Nicolas-du-Bosc)?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Richard van Harcourt (Baron van Harcourt, , Saint-Sauveur-le-Vicomte en Auvers, Heer van Elbeuf , Bourgtheroulde-Infreville , La Saussaye , Brionne , Beaumont-le-Roger , Angeville , en Saint -Nicolas-du-Bosc)

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen


    

De publicatie Stamboom I.D.M. de Vries is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Ger de Vries, "Stamboom I.D.M. de Vries", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I14244.php : benaderd 8 december 2021), "Richard van Harcourt (Baron van Harcourt, , Saint-Sauveur-le-Vicomte en Auvers, Heer van Elbeuf , Bourgtheroulde-Infreville , La Saussaye , Brionne , Beaumont-le-Roger , Angeville , en Saint -Nicolas-du-Bosc) (± 1180-1239)".