De temperatuur op 26 april 1879 lag rond de 13,1 °C. Er was 2 mm neerslag. De winddruk was 2 kgf/m2 en kwam overheersend uit het westen. De luchtdruk bedroeg 75 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 77%. Bron: KNMI
Van 3 november 1877 tot 20 augustus 1879 was er in Nederland het kabinet Kappeijne van de Coppello met als eerste minister Mr. J. Kappeijne van de Coppello (liberaal).
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
22 januari » De Zoeloes verslaan de Britten in de Slag bij Isandlwana.
14 maart » Albert Einstein, Duits theoretisch fysicus († 1955)
19 april » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub FC St. Gallen.
15 september » In Haarlem wordt de eerste voetbalclub van Nederland opgericht, door de 14-jarige Pim Mulier. Hij noemt de club HFC, de Haarlemsche Football Club.
21 oktober » Eerste demonstratie van de gloeilamp door Thomas Edison.
31 december » Thomas Edison laat rondom een park tientallen gloeilampen branden als feestversiering en demonstreert daarmee zijn nieuwste uitvinding: het elektrisch licht.
Trouwdag 20 september 1905
De temperatuur op 20 september 1905 lag tussen 11,5 °C en 15,1 °C en was gemiddeld 12,9 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
2 januari » Russische troepen in Port Arthur capituleren voor de Japanse eenheden. De overgave vindt plaats zonder instemming van het Russische oppercommando.
11 februari » Oprichting van de Apostolische Prefectuur Nederlands-Borneo in Nederlands-Indië.
20 februari » Slag bij Mukden, een beslissende, grote veldslag in de Russisch-Japanse Oorlog, in Mantsjoerije.
22 maart » Willem Einthoven neemt met zijn snaargalvanometer het eerste elektrocardiogram op.
22 april » Oprichting Vereniging tot behoud van Natuurmonumenten in Amsterdam. Het initiatief daartoe werd genomen door Jac. P. Thijsse.
1 juni » Oprichting van de Spaanse voetbalclub Sporting Gijón.
Dag van overlijden 4 mei 1945
De temperatuur op 4 mei 1945 lag tussen 4,9 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 6,8 °C. Er was 3,0 mm neerslag gedurende 3,1 uur. Er was 5,2 uur zonneschijn (35%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
17 januari » Vanwege het oprukkende Rode Leger ontruimen de Duitsers Auschwitz-Birkenau.
26 februari » De Belgische wielerkoers de Omloop wordt voor de eerste keer verreden. Traditioneel het begin van het wielerseizoen.
19 maart » Tweede Wereldoorlog: voor de kust van Japan wordt het Amerikaanse vliegdekschip USS Franklin geraakt door een bom. Achthonderd man personeel komt om, en het schip is zwaar beschadigd.
26 april » Alle Limburgse mijnen worden onder staatsbeheer geplaatst.
26 juni » Het Handvest van de Verenigde Naties wordt ondertekend in San Francisco.
15 december » Generaal Douglas MacArthur verordonneert een einde aan Shinto als Japanse staatsgodsdienst.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lex Hoogendoorn, "Stamboom Hoogendoorn / Roeleveld / Buijse / den Dolder", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-hoogendoorn-roeleveld-buijse-den-dolder/R856.php : benaderd 21 april 2025), "Jacoba Gerarda (Koosje) van den Berg (1879-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.