genealogieonline

Stamboom Henrie Verheggen

Foto van Jan Verheggen

De publicatie Stamboom Henrie Verheggen is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 687 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 301 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Als bijna jongste broer vond ik het geweldig wanneer, met grote feestdagen, alle broers en zussen thuis kwamen. Wij waren met elf kinderen waarvan de oudere broers en zussen in betrekking waren.  Behalve met Kerstmis en Pasen was er op moeders verjaardag, op  eenendertig oktober, dus daags vóór Allerheiligen, een grote familie-reünie. Dan wilde iedereen zijn verhaal kwijt met ware en onware vertelsels. Henrie kwam dikwijls met allerlei acta, trouw en doopbewijzen of brieven van onze voorvaderen uit het verre verleden. Hij is in het jaar 2000 overleden. 
Henrie heeft ons een geweldige hoeveelheid documenten en bidprentjes nagelaten. Met het bij elkaar gespaarde typ-werk, brieven van ambtenaren, pastoors en vrienden is hij al in  1942 begonnen. Vele uren hobby-werk heeft hij er in gestoken. Bovendien al dat werk ging per brief, telefoon en bezoeken aan instellingen en kennissen. Immers, het digitale tijdperk paste nog niet in zijn aderen.
Ik heb geprobeerd de cumputer eigen te maken en al het materiaal gedigitalereerd. Als ode aan Henrie!
Daarbij ben ik blij en dankbaar dat ik gebruik mag maken van genealogieonline.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicatie van Jan VerheggenTerug naar de voorpagina

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!