genealogieonline

Stamboom Griffioen Jellema Friese Adel » Geertje Sannes Dubbeling (1786-????)

Persoonlijke gegevens Geertje Sannes Dubbeling 


Voorouders (en nakomelingen) van Geertje Sannes Dubbeling

Grietje Meines
± 1760-????

Geertje Sannes Dubbeling
1786-????

1809

Gezin van Geertje Sannes Dubbeling

Zij is getrouwd met Feite Feytes (Feitte) de Haan.

Zij zijn getrouwd op 2 april 1809 te Joure, Haskerland, Friesland, zij was toen 23 jaar oud.


Kind(eren):

 1. Sandrina Feites de Haan  1809-????

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Geertje Sannes Dubbeling?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Geertje Sannes Dubbeling

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Dubbeling


Historische context
 • De temperatuur op 2 april 1809 lag rond de 2,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noorden. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1809: Bron: Wikipedia
  • 4 maart » James Madison wordt beëdigd als 4de president van de Verenigde Staten.
  • 18 april » Tilburg verkrijgt stadsrechten van toenmalig koning Lodewijk Napoleon Bonaparte, vorst van het koninkrijk Holland.
  • 13 mei » Napoleon Bonaparte trekt in de Vijfde Coalitieoorlog opnieuw Wenen binnen.
  • 16 augustus » Op initiatief van Wilhelm von Humboldt wordt in Berlijn een nieuwe universiteit opgericht, de huidige Humboldt-Universität.
  • 7 september » Vrede van Fredrikshamn: einde Finse Oorlog tussen Zweden en Rusland.


Bron: Wikipedia