genealogieonline

Stamboom Grielen

Foto van Rolf Grielen

De publicatie Stamboom Grielen is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 211 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 107 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Ergens in de jaren '80 van de 20e eeuw begon ik met het in kaart brengen van de stamboom Grielen. Dat de oorsprong in België lag was genoegzaam bekend en leidde al snel tot frequente bezoeken aan de archieven in Turnhout en Beveren. Begin 90-er jaren heeft mijn oudste broer Harrie het stokje overgenomen, hij breidde het zoekgebied uit naar o.a. Merksplas, Gierle en Hoogstraten. In het tweede decennium van de 21e eeuw sloegen wij de handen weer ineen om een familiegeschiedenis samen te stellen. Deze publicatie, een boekwerk van zo'n 150 pagina's, is in het najaar van 2012 aan onze broers en zussen en neven en nichten uitgedeeld.

Het verzamelde materiaal is, dankzij een vervroegde pensionering, inmiddels grotendeels ingevoerd in Reunion 12 en rijp gemaakt om breder te delen. Bovendien is er meer tijd gekomen om de familiegeschiedenis te verbreden en gezinnen van (oud)ooms en (oud)tantes, kortom eerdere generaties, te onderzoeken en in beeld te brengen.

Deze publicatie heeft dan ook zeker tot doel om huidige en toekomstige generaties te informeren over de geschiedenis van de familienaam GRIELEN in Belgie en Nederland. En zelfs daarbuiten, want er zijn prille contacten met dragers van de familienaam GRIELEN in o.a. de Verenigde Staten van Amerika en er zijn sporen naar Frankrijk gevonden.

Ik wens u in elk geval veel leesplezier! Mocht u aanvullende of corrigerende informatie hebben, danstel ik het zeer op prijs als u dit met mij wilt delen!

Rolf Grielen
Terug naar de voorpagina

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!