genealogieonline

Stamboom-Genealogie: van Iwaarden

Foto van Willem van Iwaarden

De publicatie Stamboom-Genealogie: van Iwaarden is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 5.233 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 1.039 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Van oorsprong komen de van Iwaardens uit de regio Nord- Nord pas de Calais-Franche, en Region Flamande-Flandre occidentale-Belgique,(West Vlaanderen)en begin 1600 op het eiland Tholen, provincie ​Zeeland, in Nederland gearriveerd.

​In de Archieven komen de volgende namen voor die mogelijk in verband zijn te brengen met van Iwaarden​:

In Frankrijk en West Vlaanderen:​ Van Ywade, VANYWAEDE, VanYwaerde, Van Iwaede, Van Iwaerde, 

​In Nederland: Van Ywaerden, Van Iwaerde, Van Nieuwaerden, Van Iwaarde, van Iwaarden.

​In Amerika: Van Iwaarden, Van Iwarden.

In de West Vlaamse parochieregisters komt als oudste gevonden persoon voor met een mogelijk verband met mijn stamboom: Guillelmus Van Ywade geboren ca.1585 te Lo, B8647, West Vlaanderen.

In Nord, Nord-Pas-de Calais, heb ik als oudste verband (bron Geneanet) gevonden: Jaen Louis VANYWAEDE, geboren 8 oktober 1763 te Tètegem, Franche.

In Nederland zijn in de archieven van gemeente Tholen de oudste personen van mijn Stamboom van Iwaardengevonden: 

Pieter Van Ywaerde(n) en zijn broer, Jan Van Ywaerde(n) geboren ca. 1590 te  Noord Frankrijk, (jonge man van Frankrijk).

 


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verledenProbeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!