2 januari » Pim Mulier schaatst langs de elf Friese steden in een recordtijd van 13 uur.
15 juni » Verheffing van de Apostolische Vicariaten Noord-, Centraal- en Zuid-Japan tot het Aartsbisdom Tokio en de bisdommen Osaka en Nagasaki.
21 augustus » In Nederland treedt het kabinet-Van Tienhoven aan, als opvolger van kabinet-Mackay.
9 oktober » De première van het requiem van de Tsjechische componist Antonín Dvořák vindt plaats in Birmingham, Verenigd Koninkrijk .
3 november » De Gazet van Antwerpen publiceert haar allereerste uitgave.
15 december » De Canadees James Naismith vindt het basketbal uit.
Trouwdag 6 mei 1910
De temperatuur op 6 mei 1910 lag tussen 4,2 °C en 12,1 °C en was gemiddeld 8,1 °C. Er was 5,6 mm neerslag. Er was 6,1 uur zonneschijn (40%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
3 maart » In New York wordt de Rockefeller Foundation tot bevordering van de wetenschap opgericht.
28 maart » Henri Fabre slaagt er als eerst in om op te stijgen, te vliegen en te landen met een watervliegtuig.
15 april » Charles Daniels scherpt in New York zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag aan tot 1.02,8. Het oude record stond sinds 20 juli 1908 op naam van de Amerikaanse zwemmer.
24 juni » Japan valt Korea binnen.
5 september » De natuurkundige Marie Curie slaagt erin in haar laboratorium in Parijs enkele grammen radium te verkrijgen.
5 oktober » Portugal wordt een republiek na een coup tegen koning Emanuel II.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Tineke Fopma, "Stamboom Fopma/Bouma", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-fopma-bouma/I68344.php : benaderd 15 oktober 2024), "Janke Johannes Hielkema (1891-????)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.