De temperatuur op 24 augustus 1867 lag rond de 24,1 °C. De winddruk was 3 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 41%. Bron: KNMI
Van 1 juni 1866 tot 4 juni 1868 was er in Nederland het kabinet Van Zuijlen van Nijevelt - Heemskerk met als eerste ministers Mr. J.P.J.A. graaf Van Zuijlen van Nijevelt (AR) en Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
1 april » Singapore wordt een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
19 juni » In Santiago de Querétaro wordt keizer Maximiliaan van Mexico geëxecuteerd door een vuurpeloton.
1 juli » De Dominion Canada wordt gevormd doordat Upper Canada (Ontario), Lower Canada (Quebec), New Brunswick en Nova Scotia samengevoegd worden tot een confederatie.
14 juli » Alfred Nobel geeft de eerste demonstratie van zijn uitvinding: dynamiet.
20 juli » In Uruguay wordt de stad Rivera gesticht, vernoemd naar José Fructuoso Rivera.
2 augustus » Oprichting van de Vlaamse muziekschool in Antwerpen, onder leiding van de componist Peter Benoit.
Trouwdag 6 mei 1895
De temperatuur op 6 mei 1895 lag rond de 16,0 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 50%. Bron: KNMI
4 februari » Oprichting van de Noorse voetbalclub Hønefoss BK.
20 februari » De Engelse schaatser Albert E. Tebbit vestigt het werelduurrecord op de schaats in Leytestone: in één uur tijd schaatst hij 26448 m.
16 april » Hockey en Bandy Club "Haarlem & Omstreken" wordt opgericht, een van de voorlopers van het huidige HC Bloemendaal.
25 mei » De republiek van Taiwan wordt gesticht, met Tang Ching-sung als president.
27 november » Tijdens zijn bezoek aan de Zweeds-Noorse club in Parijs ondertekent Alfred Nobel zijn testament, zodoende wordt zijn gehele vermogen aangewend om na zijn dood de Nobelprijs in te (kunnen) stellen.
23 december » In Amsterdam wordt de Bouwonderneming Jordaan NV opgericht, een experiment om te zien of het mogelijk is om de erbarmelijke leefomstandigheden van de arbeidersklasse in de volkswijk de Jordaan te verbeteren zonder overheidssteun.
Dag van overlijden 15 augustus 1906
De temperatuur op 15 augustus 1906 lag tussen 12,9 °C en 20,3 °C en was gemiddeld 16,3 °C. Er was 7,1 mm neerslag. Er was 6,8 uur zonneschijn (46%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
1 januari » Het Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV) wordt opgericht. Henri Polak wordt voorzitter.
7 februari » Benoeming van Désiré-Joseph Mercier tot aartsbisschop van Mechelen en primaat van de Belgische kerkprovincie.
18 februari » Oprichting van het Belgisch olympisch comité. In 1978 hernoemd tot Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité.
12 maart » Stormvloed van 1906 na extreem hoog water op de Westerschelde. Diverse zeedijken breken door, met grote schade tot gevolg. Doordat de stormvloed overdag plaatsvindt, vallen er geen doden. Net over de grens in het Waasland verdrinken in totaal 8 mensen.
31 mei » Koning Alfons XIII van Spanje trouwt met Victoria Eugénie van Battenberg, kleindochter van Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Tijdens een rijtoer door Madrid wordt een bomaanslag gepleegd, waarbij doden vallen in het gevolg van het bruidspaar.
3 september » De Vereniging Natuurmonumenten doet haar eerste aankoop, het Naardermeer.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Cornelis Fokker, "Stamboom Fokker", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-fokker/I22445.php : benaderd 17 september 2024), "Johanna Verver (1867-1906)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.