De temperatuur op 9 maart 1906 lag tussen 1,3 °C en 7,9 °C en was gemiddeld 5,6 °C. Er was 2,5 mm neerslag. Er was 6,3 uur zonneschijn (55%). De gemiddelde windsnelheid was 6 Bft (krachtige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
29 januari » De Nederlandse schaatser Coen de Koning vestigt het werelduurrecord op de schaats in Davos: in één uur tijd schaatst hij 32370 m.
7 april » Kurt Wegener en Alfred Wegener landen na met een luchtballon 52 uur in de lucht gebleven te zijn; een record.
18 april » San Francisco wordt getroffen door een zware aardbeving.
19 mei » De 19,7km lange Simplon-tunnel tussen Zwitserland en Italië wordt feestelijk geopend.
13 juni » Oprichting van de Poolse voetbalclub Cracovia Kraków.
21 december » De Nederlandse marine neemt haar eerste onderzeeboot in dienst: Hr. Ms. O 1.
De temperatuur op 23 augustus 1932 lag tussen 10,2 °C en 22,7 °C en was gemiddeld 16,9 °C. Er was 7,1 uur zonneschijn (50%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Typ in het invoerveld de beginletters van de voor- of achternaam (minimaal 3 letters). Er verschijnt dan een lijst met namen uit de publicatie. Klik nu op de gewenste naam om de persoon te selecteren.
Geef uw e-mailadres en u ontvangt elke maand de gratis Genealogie Online nieuwsbrief met daarin nieuwe stambomen en nieuws en tips over de grootste stamboomwebsite van Nederland en België.
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.