Stamboom Familie van der Krans » Anthonie Haddeman (1886-1945)

Persoonlijke gegevens Anthonie Haddeman 

Bronnen 1, 2, 3, 4

Gezin van Anthonie Haddeman

Hij is getrouwd met Maria Kornelia Hoogerwerf.

Zij zijn getrouwd op 24 februari 1909 te Vlaardingen, Zuid-Holland, Nederland, hij was toen 22 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Pieter Haddeman  1911-1996
  2. Andries Haddeman  1913-1988
  3. Anthonia Haddeman  1916-1991 
  4. (Niet openbaar)
  5. Willem Haddeman  1921-2005


Tweede Wereldoorlogslachtoffer


Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Anthonie Haddeman?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Anthonie Haddeman

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Anthonie Haddeman


    Toon totale kwartierstaat

    Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

    • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
    • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
    • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



    Visualiseer een andere verwantschap

    Bronnen

    1. van der Krans Web Site, Mari van der Krans, via https://www.myheritage.nl/person-2000881...
      Persoon toegevoegd door het bevestigen van een Smart Match
      Stambomen op MyHeritage Familiesite: van der Krans Web Site Familiestamboom: 1096712131-1
    2. Commonwealth War Graves, 1914-1921, 1939-1947
      Anthonie Haddeman<br>Overlijden: 26 jun 1945<br>Burial / Commemoration: Mill Hill Cemetery, United Kingdom<br>Begrafenisbericht: Plot 2 Row D Grave 1.<br>Rang: Stoker<br>Regiment: Netherlands Merchant Navy<br>Eenheid / Schip: K.V.<br>Bron: View the full record on the CWGC website
      The records in this collection are provided as a free service to the public courtesy of the Commonwealth War Graves Commission. The six member nations of the Commonwealth War Graves Commission (CWGC) are Australia, Canada, India, New Zealand, South Africa, and the United Kingdom.
    3. Verenigd Koninkrijk, selecteer begrafenis en crematie index, 1840-2014
      Anthonie Haddeman<br>Geslacht: Man<br>Begrafenis: 29 jun 1945 - Lancashire, England<br>Bron: Bekijk het volledige record op DeceasedOnline.com
      Gebieden in deze collectie zijn hieronder aangegeven. Houd er rekening mee dat de dekking van deze gebieden niet compleet is. England:BedfordshireCambridgeshireCheshireDevonDorsetGloucestershireGreater London (Southwark, Camden, Newham, Kensington and Chelsea, Greenwich, Islington, Lewisham, Merton, Havering, Sutton, Harrow, Brent)Greater ManchesterHertfordshireLancashireLincolnshireNorth YorkshireNorthamptonshireNottinghamshireSomersetStaffordshireWest MidlandsWest YorkshireWiltshireScotland:AberdeenAngusEdinburghWales:Pembrokeshire
    4. Engeland & Wales, Overlijdens Index, 1837-2005
      Anthonie Haddeman<br>Datum overlijden: apr-mei-jun 1945<br>Plaats van overlijden: Fylde, Lancashire, England<br>Geboortedatum: Ongeveer 1886<br>Leeftijd: 59<br>Boekdeel: 8E<br>Pagina: 746
      De Burgerlijke Stand - het door de overheid registreren van geboorte, huwelijk en overlijden - begon in Engeland en Wales op 1 juli 1837.Lokale registratie districten hadden de jurisdictie om burgerlijke gebeurtenissen te registreren maar zij waren verplicht om elk kwartaal kopieën van hun gegevens door te zenden naar het algemene registratie bureau (General Register Office of GRO) in Londen. De GRO maakte indexen voor deze records die zijn gerangschikt op gebeurtenis, jaar, kwartaal en vervolgens alfabetisch gesorteerd op achternaam.De informatie die in de index werd opgenomen is in de loop van de tijd gewijzigd. De overlijdensindex bevat altijd de naam van de overledene, het district waar de registratie plaatsvond en referentie informatie (boek- en paginanummers). Van 1866 tot maart 1969 bevat de index de overlijdensdatum in plaats van de leeftijd.Met de gegevens uit de index kan, tegen betaling, een kopie van een overlijdensakte worden opgevraagd bij de GRO via hun Certificate Ordering Service. Afhankelijk van het jaar kan op een volledige overlijdensakte vermeld staan: naam van de overledene, overlijdensdatum, overlijdensplaats, leeftijd, geslacht, beroep, doodsoorzaak, naam van de ouder als de overledene een kind is, de naam van de aangever, woonplaats, de relatie met de overledene en de registratiedatum.NB: De informatie die op de overlijdensakte is vastgelegd is slechts zo accuraat als de kennis van de persoon die het heeft gemeld. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan wie de aangever was en aan zijn relatie met de overledene. Hoe enger de relatie, hoe betrouwbaarder de informatie waarschijnlijk is.Voor de jaren waarvan beelden van de index beschikbaar zijn, is het raadzaam om de verkregen informatie ook visueel te verifiëren. Het komt voor dat er fouten gemaakt worden bij de transcriptie. Een "5" wordt bijvoorbeeld onbedoeld overgenomen als een "3". Aangezien het opvragen van kopieën een betaalde dienst is, is het speciaal belangrijk om vast te stellen data alle referentienummers correct zijn alvorens een bestelling te plaatsenTip: Als een persoon meerdere voornamen had, werden daar soms maar een of twee van opgenomen in de index. Bovendien werden soms alleen de initialen gebruikt voor (een deel van) de voornamen. Als u moeite heeft om iemand in de index te vinden, gebruik dan bij het zoeken eens andere voornamen, initialen of roepnamen van de persoon.

    Aanknopingspunten in andere publicaties

    Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

    Historische gebeurtenissen

    • De temperatuur op 11 juni 1886 lag rond de 16,3 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 89%. Bron: KNMI
    • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
    • In het jaar 1886: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 4,5 miljoen inwoners.
      • 14 maart » Firmin Lambot, Belgisch wielrenner († 1964)
      • 2 mei » Ericus Gerhardus Verkade opent de stoom-, brood- en beschuitfabriek 'De Ruyter'.
      • 1 september » Instelling van de rooms-katholieke Bisschoppelijke Hiërarchie in Brits-Indië met vijf aartsbisdommen en veertien bisdommen.
      • 28 oktober » Het Vrijheidsbeeld in New York wordt ingehuldigd.
      • 31 oktober » Opening van de Dom Luis I-brug in de Portugese stad Porto.
      • 22 november » Oprichting van de Rooms-katholieke Missio sui juris Belgisch Congo.
    • De temperatuur op 24 februari 1909 lag tussen -4.8 °C en 1,2 °C en was gemiddeld -1.8 °C. Er was 8,0 uur zonneschijn (76%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-oosten. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
    • In het jaar 1909: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 5,8 miljoen inwoners.
      • 4 maart » William Howard Taft wordt beëdigd als 27e president van de Verenigde Staten
      • 31 maart » De kiel van de Titanic wordt gelegd.
      • 6 april » De Amerikaanse ontdekkingsreiziger Robert Peary bereikt (vermoedelijk) de Noordpool, samen met Matthew Henson en vier Inuit: Ooqueh, Ootah, Egingwah en Seeglo.
      • 24 juni » Oprichting van de Chileense voetbalclub CD Everton in Viña del Mar.
      • 20 juli » Georges Clemenceau dient zijn ontslag in als premier van Frankrijk.
      • 1 september » De eerste Nijmeegse Vierdaagse gaat van start.
    • De temperatuur op 26 juni 1945 lag tussen 12,2 °C en 22,5 °C en was gemiddeld 16,6 °C. Er was 0.3 mm neerslag gedurende 0.7 uur. Er was 2,9 uur zonneschijn (17%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
    • In het jaar 1945: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,2 miljoen inwoners.
      • 13 februari » Een bombardement door de geallieerden verwoest de Duitse stad Dresden.
      • 21 maart » Hannie Schaft wordt bij een controle op de rijksstraatweg gearresteerd terwijl ze verzetskrantjes naar IJmuiden brengt.
      • 17 april » Apeldoorn wordt bevrijd.
      • 26 april » Alle Limburgse mijnen worden onder staatsbeheer geplaatst.
      • 27 oktober » Eerste nummer van het Nederlandse opinieweekblad Elsevier verschijnt.
      • 30 november » Benoeming van Joseph Baeten tot bisschop-coadjutor met recht van opvolging van Breda.
    • De temperatuur op 29 juni 1945 lag tussen 11,0 °C en 19,9 °C en was gemiddeld 15,1 °C. Er was 1,1 mm neerslag gedurende 0.4 uur. Er was 4,1 uur zonneschijn (25%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
    • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
    • Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
    • Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
    • In het jaar 1945: Bron: Wikipedia
      • Nederland had zo'n 9,2 miljoen inwoners.
      • 20 januari » Bombardement op Montfort (Nederland)
      • 25 februari » Het Argentijns voetbalelftal wint voor de zevende keer de Copa América door in de voorlaatste wedstrijd met 1-0 te winnen van Uruguay.
      • 11 maart » Bảo Đại roept de onafhankelijkheid van Vietnam uit.
      • 19 maart » Tweede Wereldoorlog: Adolf Hitler vaardigt zijn "Nero-bevel" uit waarin staat dat alle industrieën, militaire installaties, winkels, transportfaciliteiten en communicatielijnen in Duitsland moeten worden vernietigd.
      • 12 april » Canadese militairen bevrijden kamp Westerbork.
      • 15 april » De Nederlandse provincie Friesland wordt bevrijd.
    

    Dezelfde geboorte/sterftedag

    Bron: Wikipedia

    • 1876 » Alfred L. Kroeber, Amerikaans cultureel antropoloog († 1960)
    • 1877 » Robert Farnan, Amerikaans roeier († 1939)
    • 1878 » Julius Melzer, Braziliaans entomoloog († 1934)
    • 1891 » Hendrik Kaasjager, Nederlands politiecommissaris († 1966)
    • 1892 » Cor Alons, Nederlands binnenhuisarchitect, industrieel ontwerper en boekbandontwerper († 1967)
    • 1900 » Carmen Polo, echtgenote van Francisco Franco († 1988)

    Bron: Wikipedia


    Over de familienaam Haddeman

    • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Haddeman.
    • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Haddeman.
    • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Haddeman (onder)zoekt.

    Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
    M. van der Krans, "Stamboom Familie van der Krans", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-van-der-krans/I500942.php : benaderd 24 april 2024), "Anthonie Haddeman (1886-1945)".