De temperatuur op 16 september 1874 lag rond de 18,0 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 77%. Bron: KNMI
Van 6 juli 1872 tot 27 augustus 1874 was er in Nederland het kabinet De Vries - Fransen van de Putte met als eerste ministers Mr. G. de Vries Azn. (liberaal) en I.D. Fransen van de Putte (liberaal).
Van 27 augustus 1874 tot 3 november 1877 was er in Nederland het kabinet Heemskerk - Van Lijnden van Sandenburg met als eerste ministers Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief) en Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (AR).
1 januari » Afschaffing van de 'differentiële rechten' in Nederlands-Indië; de in- en uitvoerrechten worden gelijk voor Nederlanders en buitenlanders. Minister van Koloniën Fransen van de Putte verwezenlijkt hiermee een belangrijk liberaal programmapunt.
1 januari » De stad New York annexeert de Bronx.
14 maart » Anton Philips, Nederlands industrieel († 1951)
15 april » In Parijs start een groep jonge, voornamelijk impressionistische kunstenaars een geruchtmakende expositie.
5 juni » K.S.R.V. Njord opgericht, eerste Nederlandse studentenroeivereniging.
Trouwdag 23 oktober 1901
De temperatuur op 23 oktober 1901 lag tussen 4,1 °C en 13,8 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 3,4 uur zonneschijn (33%). Bron: KNMI
1 januari » Oprichting van het Gemenebest van Australië.
25 januari » Goedkeuring van het Gezelschap van het Goddelijk Woord door Paus Leo XIII.
21 maart » Op de rede van Vlissingen wordt het Engelse schip Tay aangevaren door het Duitse Chemnitz, 14 doden.
27 maart » Oprichting van de Zwitserse voetbalclub Brühl St. Gallen.
1 juni » De Ongevallenwet treedt in werking. De wet is de eerste markering van de verzorgingsstaat die in Nederland gestalte gaat krijgen.
2 december » Gillette verkrijgt het octrooi op het verwisselbare scheermesje.
Dag van overlijden 20 maart 1945
De temperatuur op 20 maart 1945 lag tussen 5,5 °C en 12,3 °C en was gemiddeld 9,3 °C. Er was 7,7 uur zonneschijn (64%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van 27 juli 1941 tot 23 februari 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy II met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 23 februari 1945 tot 24 juni 1945 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy III met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
Van 24 juni 1945 tot 3 juli 1946 was er in Nederland het kabinet Schermerhorn - Drees met als eerste ministers Prof. ir. W. Schermerhorn (VDB) en W. Drees (PvdA).
30 januari » In de Oostzee wordt het schip de Wilhelm Gustloff getorpedeerd. Van de naar schatting vijf- tot zevenduizend opvarenden aan boord overleven slechts 1239 personen de ramp. De ondergang van de Wilhelm Gustloff is de grootste scheepsramp uit de geschiedenis.
15 februari » Operatie Sonnenwende gaat van start. Hierdoor werd de Slag om Berlijn slechts enkele maanden uitgesteld.
24 februari » Syrië en Egypte verklaren de oorlog aan Duitsland.
23 mei » De prominente NSDAP-er Julius Streicher wordt, ondanks zijn vermomming als kunstenaar, herkend en gearresteerd.
8 augustus » De Sovjet-Unie verklaart de oorlog aan Japan.
5 december » Vijf Amerikaanse TBF Avenger bommenwerpers verdwijnen op mysterieuze wijze tijdens een routine-trainingsmissie in de Bermudadriehoek. Tijdens een reddingsoperatie om ze terug te vinden, verdwijnen nog eens zes vliegtuigen en 27 mensen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Hans Mesdag, "Stamboom familie Mesdag", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-familie-mesdag/I378.php : benaderd 10 december 2024), "Heino Hermannus Brucherus Cleveringa (1874-1945)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.